Ексклюзиви
неділя, 22 січня 2023 00:19

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ пріоритетно будуть звільняти Крим – командувач ОК "Південь"

ЗСУ пріоритетно будуть звільняти Крим – командувач ОК "Південь"
Україна пріоритетно буде звільняти Крим. Фото: Главком

Звільнення тимчасово окупованого Криму завжди було пріоритетом для Збройних сил України, як і звільнення Донецька і Луганська.

Лише разом з економічним тиском, зовнішньополітичною ізоляцією, підтримкою України з боку партнерів і, звичайно, діями наших Збройних сил можна досягти успіху, в інтерв'ю "Главкому" розповів командувач Оперативного командування Сухопутних військ "Південь", генерал-майор Андрій Ковальчук.

Він нагадав, що українцям протистоїть не маленька країна і маленька армія, озброєна луками, арбалетами і списами, а достатньо нормально озброєна армія з ракетами і авіацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годжес назвав умову, за якої Крим можна звільнити до кінця літа

"Звісно, громадськість хотіла би сьогодні, аби на спині солдата були вирішені всі питання і все було би звільнено вже зараз. Але ми усі маємо чітко розуміти, хто нам протистоїть", – заявив Ковальчук.

Він пояснив, що підхід має бути комплексним, а надіятися лише на солдата, що він зайде і всіх звільнить – це невиправдано, бо без підтримки буде важко і це спричинить величезні втрати з нашого боку.

Ковальчук розробляв план з деокупації захопленої частини Миколаївщини і правобережжя Херсонщини.

Операція зі звільнення півдня України мала на меті зупинити противника, який наступав на Одещину, Миколаївщину, Херсонщину, завдати йому максимальних втрат і створити умови для подальшого наступу.

Замисел полягав у тому, щоб знищити 25-тисячне угруповання противника на правому березі Дніпра, або взяти його в полон, розповів Ковальчук.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ пріоритетно будуть звільняти Крим – командувач ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути