вівторок, 27 червня 2017 21:23

"Все одно мріють "покарати" Україну" - експерт пояснив газову стратегію РФ

"Все одно мріють "покарати" Україну" - експерт пояснив газову стратегію РФ
Європейський Союз виявляється дедалі більш безсилим у протидії російським "відкатопроводам" - Михайло Гончар /Фото: Сергій Старостенко, Gazeta.ua

Росія продовжує використовувати газ як "товар плюс". Все одно мріють "покарати" Україну. Про це розповів в інтерв'ю "Країна" президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар.

"Ставлять на обхідні трубопровідні проекти. Європейський Союз виявляється дедалі більш безсилим у протидії російським "відкатопроводам", менш послідовним у диверсифікації постачання газу й зменшенні залежності від Росії. Заплющують очі на реалізацію Газпромом і групою його європейських компаньйонів проектів типу "Північний потік 2". Тобто продовжують жити в довоєнному вимірі. Кажуть, що це – бізнес і нічого більше. Але цей бізнес із подвійним дном", – говорить експерт.

За його словами, через ланцюжок розмаїтих офшорів, фондів, ініціатив російські компанії енергетичного сектору фінансують різноманітні проекти культурницького, мистецького, наукового спрямування.

"Насправді це така собі "матрьошка" в середині якої – "грантове сприяння" лобістам різного штибу в тій чи іншій країні", – додає він.

Інтерв'ю з Михайлом Гончаром читайте у свіжому номері журналу "Країна" від 29 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Все одно мріють "покарати" Україну" - експерт пояснив газову стратегію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути