четвер, 15 грудня 2011 16:26

"Усі політики щось не виконували з часів Кучми" - політтехнолог

"Усі політики щось не виконували з часів Кучми" - політтехнолог

Українські політики вже 20 років грають у малі ігри, тобто в особисті інтереси.

Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політтехнолог Сергій Гайдай.

"Хтось хоче політичну кар'єру, інший – впливових посад, третій – багато грошей або лобіює власні бізнес-активи", - наголосив він.

"При цьому вони проходили через горнило виборів, обіцяли людям щось, чого ніколи не збиралися виконувати. Електорат пробачав чи "забував" обіцянки, вірив, що хтось новий прийде й виконає. Нині це вже не працює – нема людини, яка мала б право обіцяти ефективно для рейтингу. Люди більше не вірять", - підкреслив Гайдай.

Політтехнолог зауважив, що у нас усе не виконане – "бандитам тюрми", "справедливість є, за неї варто боротися", "покращення життя вже сьогодні".

"Усі щось не виконували з часів Кучми, коли той не зробив російську другою державною після перемоги на виборах 1994 року", - наголосив він.

За словами Гайдая, велика гра – це коли життя підкидає момент: політик може зробити вчинок за межами своїх особистих інтересів, змінити правила гри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розчаровані прихильники "регіоналів" можуть не прийти на вибори

"Реалізувати великий політичний проект. Його можна по-різному називати, але він у нас один – побудувати Україну. Це великий геополітичний проект, як колись "Модерна Туреччина" в Ататюрка чи "Порятунок економіки Великої Британії" у Тетчер, чи "Проект Грузія" у Саакашвілі. В Україні такої великої гри нема. Торік у неї могли зіграти Тігіпко та Яценюк. Але вони навіть не відчули її, продовжували грати в щось своє. Тігіпко зробив це успішніше. Але й зараз він гравець дуже маленької гри, діє в інтересах свого бізнесу, а не великої країни", - зазначив політтехнолог.

Чому в Україні ніхто не зіграв у велику гру Сергій Гайдай розповідає у новому номері журналу "Країна" № 48 (101) за 16 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Усі політики щось не виконували з часів Кучми" - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути