середа, 05 червня 2019 14:24

Повернення Росії у ПАРЄ: Ар'єв вважає, що Асамблея втрачає силу

Повернення Росії у ПАРЄ: Ар'єв вважає, що Асамблея втрачає силу
Голова делегації ВР України у ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв заявив, що МЗС готове переглянути відносини з Асамблеєю у разі повернення Росії в ПАРЄ.

У разі внесення змін до регламенту Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), що забезпечить безумовне повернення Росії, Асамблея втрачає свої сенс і силу.

Про це голова делегації Верховної Ради України у ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ситуація в ПАРЄ близька до критичної. МЗС зробило чітку заяву про перегляд відносин з Асамблеєю у разі безумовного повернення РФ. У секретаріаті ПАРЄ пропозиції зі зміни регламенту вважають самогубчими безвідносно до Росії: після цього ПАРЄ втрачає свої сенс і силу", - написав Ар'єв.

Він повідомив, що написав листа новому президентові України з проханням "відреагувати нарешті на цю ситуацію, коли заради політичної доцільності Німеччини і головуючої у Раді Європи Франції може бути суттєво обмежений санкційний механізм на догоду Росії, що є поганим сигналом для всього демократичного світу і є нічим іншим, як потаканням агресорові".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі очікують продовження санкцій проти Росії

"Наприкінці 30-х років минулого століття аналогічні події закінчилися погано для всієї Європи. Без винятку. Зараз історія пішла на нове коло", - констатував нардеп.

Ар'єв заявив, що найближчим часом він і активна частина української делегації в ПАРЄ, разом із союзниками з інших країн, робитимуть все, щоб зупинити руйнівний для Ради Європи сценарій.

"Хоча протистояти цьому стає дедалі складніше", - зазначив Ар'єв.

3 червня Регламентний комітет ПАРЄ ухвалив проект резолюції, що може ускладнити накладання санкцій на російську делегацію та забезпечити її можливе повернення до ПАРЄ без виконання міжнародних зобов'язань.

Росія у червні 2017-го вдалася до фінансового шантажу Ради Європи та пояснювала це накладанням на її делегацію санкцій у ПАРЄ. Водночас, санкції щодо РФ в Асамблеї вже не є чинними від січня 2015-го. Натомість Росія спекулює цим питанням та не заявляє своїх делегатів на сесії Асамблеї.

Нині у Раді Європи діє потужне лобі на чолі з Німеччиною і Францією, що намагається повернути РФ до ПАРЄ, незважаючи на несплату Москвою внесків до бюджету Ради Європи, порушення норм міжнародного права, та на продовження агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Повернення Росії у ПАРЄ: Ар'єв вважає, що Асамблея втрачає силу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути