пʼятниця, 26 жовтня 2012 10:52

Біля ЦВК розбили горілку, якою підкуповують виборців

Біля ЦВК розбили горілку, якою підкуповують виборців

24 жовтня 2012 року під стінами Центральної виборчої комісії громадянська кампанія "Форум", рух "Твереза ??Україна", громадська організація "Тверезий Київ" провели акцію "Горілку бий!". Громадські активісти розбили пляшки горілки, якими підкуповує виборців кандидат в народні депутати України у виборчому окрузі № 63, власник горілчаної компанії "Петрус-Алко" (торгова марка "Златогор") Микола Петренко.

Про це повідомляє прес-центр "Форум".

Після проведення невеликого мітингу, який проходив прямо на території ЦВК за металевим парканом, учасники акції стали розбивати пляшки з алкогольною отрутою. Першим розколотив пляшку з горілкою головний координатор громадянської кампанії "Форум" Віталій Черняховський, щоб довести численним представникам українських ЗМІ, що в пляшках – горілка, а не вода. Визначити зміст присутні змогли по запаху – це дійсно був алкоголь.

Право продовжити "екзекуцію" надали наймолодшому її учаснику – чотирирічному малюкові Вадиму Колеснику, який філігранно впорався зі своїм завданням. Потім витончено били пляшки з горілкою голова ГО "Тверезий Київ" Юрій Клейнос і координатор руху "Твереза ??Україна" в м. Києві Ігор Гриценко, потім до цієї забави долучилися й інші учасники.

Рідину, що розлилася, спробували підпалити журналісти, але це в них не вийшло, після чого був зроблений громадський висновок, що горілка "Златогор" не дотягує до міжнародних стандартів.

17 жовтня 2012 року кандидат в народні депутати України у виборчому окрузі № 221, головний координатор громадянської кампанії "Форум" Віталій Черняховський подав до Центральної виборчої комісії скаргу на підкуп виборців горілкою, який здійснює кандидат в народні депутати у виборчому окрузі № 63 Микола Петренко.

В той же день, 17 жовтня 2012 року, в м. Бердичеві Житомирської області штабісти кандидата Миколи Петренка побили громадського активіста Павла Коваля, який проводив акцію проти підкупу виборців горілкою.

"У Житомирську обласну громадську організацію "Тверезий Житомир", головою правління якої є Павло Коваль, звернулися жителі Бердичева Житомирської області з інформацією про те, що з кінця серпня 2012 року кандидат в депутати по 63-му округу, господар горілчаної компанії "Петрус-Алко" Микола Петренко роздає виборцям горілку "Златогор" з метою підкупу. Перевіривши дану інформацію і встановивши останній факт роздачі горілки учням ПТУ 13 жовтня в приміщенні професійно-технічного училища № 4 м. Бердичева, членами ЖООО "Тверезий Житомир" і представниками громадськості Бердичева було прийнято рішення провести 17 жовтня в Бердичеві акцію-пікет проти підкупу виборців горілкою", – розповів Віталій Черняховський.

Як розповів Віталій Черняховський, "17 жовтня о 17:10, після проведення акції, біля штабу кандидата Миколи Петренка в Бердичеві на вул. Свердлова, 1/3, на активістів "Тверезого Житомира" напали штабісти Миколи Петренка. Один з двох нападників-штабістів завдав голові правління організації Павлу Ковалю удар по обличчю, розбивши губу, і порвав куртку".

15 жовтня 2012 року за дорученням Прем'єр-міністра України Миколи Азарова наказом Секретаріату Кабінету Міністрів України Микола Петренко був звільнений з посади радника Прем'єр-міністра України.

"Особливо цинічним є те, що Микола Петренко – виробник горілки, що зводить українців в могилу, – є почесним головою благодійного фонду "Здорова нація"", – зазначив Віталій Черняховський.

Зараз ви читаєте новину «Біля ЦВК розбили горілку, якою підкуповують виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути