Ексклюзиви
середа, 18 жовтня 2023 15:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили ЗСУ прокоментували "страшилку" Путіна про "кинджали" над Чорним морем

Повітряні сили ЗСУ прокоментували "страшилку" Путіна про "кинджали" над Чорним морем
Юрій Ігнат прокоментував заяви Путіна. Фото: mediacenter.org.ua

Нові погрози президента РФ Володимира Путіна про патрулювання МіГ-31К у Чорному морі, можливо, спрямовані на посилення напруги, але кардинально нічого не змінюють для Сил оборони України.

Про це сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, повідомила "Українська правда".

"Для України нова заява агресора особливо нічого не змінює. Росія і так щодня загрожує нашій країні різноманітними видами озброєння. А заяву схибленого диктатора, хай краще прокоментував би його прессекретар", - сказав Ігнат.

"З технічного боку, характеристики аеробалістичної ракети Х-47 "Кинджал" дозволяють Росії запускати її по території України як із північного, так і з східного напрямків, акваторія Чорного моря – це лише ще один напрямок. Водночас російська авіація і так щодня патрулює там повітряний простір, зокрема винищувачами і розвідниками", - повідомив полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім прокоментував передачу Україні ракет ATACMS

За словами Ігната, можливо, ці погрози Путіна більше спрямовані для країн-НАТО, які потенційно потрапляють в зону ураження "Кинджалів", як чергова "путінська страшилка".

Бо ракета Х-47 здатна нести і тактичний ядерний боєзаряд, як і крилаті ракети "Калібр" на російських кораблях у Чорному та Азовському морях, нагадав речник Повітряних сил.

Країни-партнери ймовірно підніматимуть у повітря свої винищувачі для перехоплення російських МіГів у нейтральному повітряному просторі над Чорним морем, сказав полковник.

На уточнююче запитання, чи потенційні частіші зльоти носіїв "Кинджалів" означатимуть для українців частіші оголошення повітряних тривог, Ігнат сказав, що, звісно, при надходженні інформації про зліт у повітря МіГ-31К із "Кинджалом", вмикатиметься тривога.

Раніше Путін заявив про патрулювання повітряного простору над Чорним морем літаками з ракетами "Кинжал".

Вночі та вранці 18 жовтня у кількох районах тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи, прогриміло в Євпаторії.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили ЗСУ прокоментували "страшилку" Путіна про "кинджали" над Чорним морем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути