Ексклюзиви
вівторок, 26 листопада 2013 15:43

У Львові молилися за ЄС

У Львові молилися за ЄС
фото: inukrnews.com

Біля пам'ятника Шевченка у Львові зібралися майже 8 тисяч людей. До мітингувальників звернувся голова УГКЦ Блаженніший Святослав.

Зараз не легкий час для нашої держави, але народ має бути мудрим і зваженим у своїх діях, - зачитав звернення Святослава Шевчука Капелан Львівської виправної колонії. Після чого розпочалася молитва за долю України. Далі всі мітингувальники заспівали Гімн України.

- Прийшов нині на роботу. Тільки першу пару провів, на другу приходжу вже нікого нема. Молодь не стримати, всі спішать на "Майдан". Не впевнений, що кожен з них знає чого сюди йде. Це як ейфорія якась, - всі йдуть і я також. Стримати нікого не можу, студенти мають право не відвідувати заняття. Але навчальний процес зривається. Програму потім наздоганяти прийдеться. Сесія скоро. Та зараз молодь про це не думає. Їм би тут поскакати, потанцювати, - каже Андрій Бетонюк, викладач одного з училищ.

Молодь скандує: "Хто не скаче за ЄС, того вкусить лютий пес", "Хто не скаче, той москаль" та "Студентам Європу".
- Нам потрібна Європа, європейська стипендія і робота, тому ми тут. Не дивно що тут одна молодь. Бо нам жити з тим, що зараз виборимо. Побуду тут кілька годин, потім забіжу додому поїсти і ще прийду. Як би прийняли до намету, то ночувала на площі, - говорить Христина Мовчан із вищого професійного економічного училища.
На сцені біля пам'ятника Шевченка виступають студенти музичного училища ім. Людкевича. Співають стрілецькі пісні та читають вірші Івана Франка.

Зараз ви читаєте новину «У Львові молилися за ЄС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути