понеділок, 27 вересня 2010 14:36

Влада провела на фестивалі акцію залякування - Луценко

Влада провела на фестивалі акцію залякування - Луценко

Бійка на фестивалі повстансько-патріотичної пісні "Гайдамака. UA" була запланованою акцією залякування.

Таке припущення у коментарі кореспонденту Gazeta.ua висловив лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко.

"На думку приходить, що це добре спланована акція. Акція залякування. Під прикриттям діючої влади", - зазначив "нунсівець".

Він зазначає, що влада використовує подібні методи і в інших сферах:

"Ці методи вже давно ними практикуються. В парламенті, коли б"ють опозиційних депутатів. В бізнесі, коли арештовують або нищать бізнес-структури. В партійних осередках, коли знімають з виборів партійні найпотужніші організації. Тепер уже навіть патріотичні сили попадають у цей сумний список", - зазначив Луценко й закликав Віктора Януковича прореагувати. - Президент має позиціонуватися - він на стороні такої політики чи все ж таки є гарантом прав й свобод, закріплених українською Конституцією".

Луценко відмовився давати оцінку діям правоохоронців, які відсторонено спостерігали за нападом, - це мають робити відповідні органи. Але припустив, що розслідування може закінчитися нічим.

"Скоріше за все ані замовники, ані виконавці знайдені не будуть", - зауважив політик.

Луценко вважає, що в країну повертаються часи президента Кучми.

"Україна знову повернулася до 1999 року. Перемога Кучми-2 привела до серйозних антиукраїнських наступів. Але навіть тоді не дозволялось забороняти та розганяти фестивалі. Або підписувати заяву про проведення фестивалю з умовою не виступу політиків. І на це ставиться підпис та печатка міського голови Ірпеня", - додав він.

На думку Луценка, ця проблема є серйозною.

"З одного боку, у будь-якій цивілізованій країні митці та їх прихильники мають право слухати будь-яку музику. Навіть таку патріотичну. А з іншого боку - бувають і напади, бувають ексцеси. Але влада повинна показати, що вона не дарма їсть свій хліб, - зазначив Луценко.

За його словами, Могильов заявляв, що виставив так багато міліції навколо опозиціонерів для того, щоб не було сутичок.

"Стоїть питання, чому зараз міліція не реагує навіть на виклики?, - продовжив "нунсівець". - Чому відключили телефони регіональні керівники? Організатори дзвонили. Зокрема, Гримчак там був, Доній. Телефонували в "Беркут". "Беркут" не приїхав на подію. Проте, приїхав за п"ять хвилин дванадцятої - з вимогою негайно закінчити захід. Мовляв, час вийшов. Заступник міського голови Ірпеня, який прибув туди після інциденту, намагався додзвонитися до місцевого керівництва міліції. Але вони не відповідали"

Як повідомлялось раніше, учора о 20:30 під час проведення фестивалю повстанської та патріотичної пісні "Гайдамака.UA" група з 15 молодих хлопців у спортивних костюмах і з битами напала на охорону і організаторів фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Влада провела на фестивалі акцію залякування - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути