вівторок, 20 листопада 2012 21:51

Влада може розколотися й утвориться якась нова опозиція - політолог

Влада може розколотися й утвориться якась нова опозиція - політолог
Дії влади, за словами політолога, можуть призвести до того, що ніхто в Україні взагалі не звертатиме уваги на жодні закони. Фото: glavcom.ua

Чинна українська влада діє непослідовно і їй треба самій визначитися, чого вона хоче.

Про це на круглому столі "Україна після виборів: оцінка та прогноз" сказав політолог Ігор Коліушко.

"Для влади головна проблема – це, нарешті, визначитися, чого вона хоче. І перш за все, зізнатися в цьому собі та суспільству. Бо останні два роки перебування цієї влади на політичному Олімпі, на мій погляд, показують абсолютно протилежні ініціативи: вони інтегруються в Європу і водночас запроваджують політичні репресії. Вони декларують, що проводять реформи для ожвавлення економіки і просто в небачених до цього масштабах грабують бюджет, грабують підприємства навіть своїх політичних соратників. Вони говорять про законність і водночас приймають закони, які неможливо навіть і покласти поряд із Конституцією", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Конституцією відбулася наруга, тому її треба легалізувати - експерт

Він переконаний, що при такому підході до розуміння права, ніхто в Україні взагалі не звертатиме уваги на жодні закони.

"Якщо влада все це не змінить і це постійне "роздвоєння, розтроєння особистості" буде демонструвати і надалі, то це, звичайно, неминуче призведе до хаосу в суспільстві, падіння авторитету влади, що неминуче завершиться розколом влади та утворенням якоїсь нової опозиції", - переконаний Коліушко.

Він додав: "Питання лише в тому, що буде швидше – чи вони все ж таки зрозуміють звуки з цих тенденцій і почнуть змінюватися всередині, чи врешті-решт дійдуть цією дорогою до кінця і розколються. Сьогодні я не маю відповіді на запитання: на що готова наша влада, що для неї все ж таки є авторитетом".

Зараз ви читаєте новину «Влада може розколотися й утвориться якась нова опозиція - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути