неділя, 04 грудня 2011 12:39

Влада може "підкинути" пенсіонерам ще трішки грошей

Влада може "підкинути" пенсіонерам ще трішки грошей

В проекті бюджету 2012 року, що прийнятий у першому читанні, передбачено 2,5 млрд грн на проблеми чорнобильців і зростання пенсії на 25%. Про це УНН сказав народний депутат від фракції "Народної Партії" Валерій Баранов, відповідаючи на запитання щодо підвищення пенсійних виплат інвалідам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС з 1 січня 2012 року.

"Всього в проекті бюджету 2012 року, що прийнятий у першому читанні, передбачено 2,5 млрд грн на проблеми чорнобильців. Передбачено зростання пенсії на 25%. Сьогодні бюджет знаходиться в Кабінеті Міністрів і саме він, а не бюджетний Комітет ВРУ, готує його до другого читання. До нас в Комітет проект ще не подавався, тому що немає ціни на газ. Тому, природно, Кабмін творчо над ним працює, може будувати будь-які проекти і називати будь-які цифри, вони миттєво мають розрахунки. Мабуть, коли вони знайдуть якісь джерела, вони нам подадуть проект бюджету і тоді ми будемо розглядати його у другому читанні", - сказав Баранов.

Він додав, що для того, щоб виконати усі забов'язання, що передбачені законами, потрібно 173 млрд. грн.

"Необхідно провести інвентаризацію пільг, ліквідувати їх більшу частину і значно підвищити розміри виплат тим, кому це дійсно необхідно", - сказав депутат.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко наголошував, що інваліди-ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС отримуватимуть нові виплати вже з 1 січня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Влада може "підкинути" пенсіонерам ще трішки грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути