Ексклюзиви
субота, 29 липня 2006 11:24

Влада Литви заборонила іноземцям всиновлювати литовських дітей

Влада Литви заборонила іноземцям всиновлювати литовських дітей

Міністерство соціального захисту і праці Литви оприлюднило розпорядження не приймати заявки зарубіжних агентство з усиновлення на діяльність в республіці. Документ набирає чинності з 1 серпня цього року.

Вже зареєстровані у Литві агентства зможуть подати не більше 2-х прохань на рік від зарубіжних сімей або осіб про усиновлення дитини або дітей у віці до 6-ти років з Литви. Обмеження не розповсюджуються на всиновлення дітей із спеціальними потребами.

На сьогоднішній день у черзі на всиновлення дітей з Литви стоїть 300 іноземних громадян та сімей. Всього у республіці акредитовано 17 зарубіжних організацій з усиновлення - 9 із США, три з Італії, по одній з Іспанії, Німеччини, Швеції, Франції та Нової Зеландії.

За даними Державної служби по охороні прав дитини, минулого року в Литві було всиновлено 197 дітей.

81 литовська сім"я всиновила 87 дітей, які залишилися без опіки батьків, ще 110 дітей всиновили іноземні сім"ї. Більше всього дітей з Литви потрапили в сім"ї громадян США, Франції та Італії, пише Интерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Влада Литви заборонила іноземцям всиновлювати литовських дітей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути