Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2012 15:01

Власенко: Жодних гарантій за зобов'язаннями ЄЕСУ перед Міноборони РФ не існує

Власенко: Жодних гарантій за зобов'язаннями ЄЕСУ перед Міноборони РФ не існує
Фото: polittech.org.

Не існує жодних гарантій України за зобов'язаннями корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Російської Федерації, стверджує захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

"Жодних гарантій української держави за зобов'язаннями ЄЕСУ перед Міністерством оборони не існує: ні хороших, ні поганих, ні оформлених, ні недооформлених. Якщо Міністерство юстиції цього не знає, то я змушений їх проінформувати, що державні гарантії враховуються міністерствами фінансів у державному бюджеті", - сказав Власенко журналістам біля ЦКБ № 5 у Харкові, де екс-прем'єр проходить лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ називають позов Росії по боргах ЕЭСУ подарунком

За його словами, всі 16 років ці гарантії повинні були б враховуватися в державних бюджетах Російської Федерації та України. "Ці бюджети затверджуються парламентами і їх виконання здійснюється міністерствами фінансів. Якби ці гарантії існували, то, напевно, Російська Федерація вже неодноразово б заявила якісь претензії до України, а не чекала б 16 років в тиші і мовчанні", - упевнений захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відкличе позов по боргу ЄЕСУ проти України?

Крім того, він зазначив, що для задоволення позову Міністерства оборони РФ не існує жодних об'єктивних обставин, однак не виключив, що київський суд може винести рішення не на користь України. "Якщо українські суди, які тотально контролюються Януковичем, винесуть вердикт, не маючи для цього жодних підстав, не на користь України - це буде означати одне єдине: що це чергове продовження використання судової системи для політичних репресій", - сказав Власенко.

Нагадаємо, Міністерство оборони РФ звернулося до Господарського суду Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239 450 000 грн у справі корпорації ЄЕСУ.

Зараз ви читаєте новину «Власенко: Жодних гарантій за зобов'язаннями ЄЕСУ перед Міноборони РФ не існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути