четвер, 17 січня 2013 23:08

"Влада готує заходи по наповненню бюджету, які не є комфортними для населення" - експерт

"Влада готує заходи по наповненню бюджету, які не є комфортними для населення" - експерт
Костянтин Матвієнко Фото: glavcom.ua

Опозиція намагається створити видимість у суспільстві, що вона собою являє щось політично значуще. Таку думку висловив на прес-конференції експерт корпорації "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

"Направду оті експлуататори бренду Юлії Тимошенко більше зацікавлені в тому, щоб цей бренд вони так би мовити експлуатували з-за ґрат Качанівської колонії або знаменитої тепер вже на весь світ Харківської лікарні "Укрзалізниці". Опозиція, не маючи власної політичної програми, не створивши опозиційного тіньового уряду, не оприлюднивши плану спільних законодавчих дій, зараз намагається створити видимість у суспільстві, що вона собою являє щось політично значуще", - сказав експерт.

За його словами, влада зараз готує заходи по наповненню бюджету, на що опозиція мала б йти на випередження.

"Влада готує зараз безпрецедентні заходи по наповненню бюджету, хоча ці заходи не зовсім є комфортними для населення, але є правильними. Бо бюджетну систему треба рятувати. Держава вже пішла з багатьох сегментів своєї відповідальності. Далі вона просто втрачає інституційну можливість бути державою. Відтак їй потрібні гроші. Ці гроші важко взяти на зовнішніх ринках. Тому що на зовнішніх ринках бачать, наскільки ця влада є не легітимною. Відповідно їх треба брати із заощаджень громадян. Будуть і нові акцизи не тільки на тютюн чи алкоголь, чи предмети розкоші. Раптом це потягне за собою і на предмети, вже які стали необхідністю – наприклад, електроніку. Будуть і інші дуже небезпечні заходи. Опозиція мала б йти на випередження", - зазначив Матвієнко.

Експерт пояснив, що насправді робить опозиція.

"Вона створює картинку під Качанівською колонією чи лікарнею залізничників і показує суспільству, що немає більш глобальної проблеми, ніж питання Юлії Володимирівни. Юлія Володимирівна всіляко намагається нагадати  суспільству: "Я є. Я присутня. Я ось вже в коридорі сплю". Замість того, що спати у коридорі, візьми і напиши аналітичну записку: до чого призведе ліквідація Міністерства надзвичайних ситуацій; що буде, коли в  Україні є одночасно Міністерство фінансів, Міністерство доходів і зборів, Міністерство економіки, Міністерство промислової політики. У цьому чотирикутнику, безвідносно до того, хто зайняв ці позиції, конституційно вони просто посваряться, вони не зможуть командно приймати жодне рішення", - додав він.

 

Зараз ви читаєте новину «"Влада готує заходи по наповненню бюджету, які не є комфортними для населення" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути