середа, 03 листопада 2021 02:01

Верховний суд призупинив справу щодо відсторонення від роботи ексголови КСУ Тупицького

Верховний суд призупинив справу щодо відсторонення від роботи ексголови КСУ Тупицького
Тупицький судиться з Україною. Фото: Укрінформ

Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду призупинив провадження у справі про усунення з посади судді Конституційного суду Олександра Тупицького.

"2 листопада суд продовжив розгляд справи № 9901/43/21 за позовом Олександра Тупицького про оскарження указу президента від 29 грудня 2020 року № 607/2020 "Про усунення з посади судді Конституційного Суду України" (щодо усунення з посади судді строком на два місяці) ) з моменту його ухвалення", - повідомляє пресслужба суду.

Під час судового засідання колегія суддів заслухала клопотання представника відповідача про зупинення провадження у справі до вирішення Конституційним Судом справи щодо конституційного подання 49 народних депутатів України про відповідність Конституції України (конституційності), зокрема, указу Президента України від 29 грудня 2020 р. .

Верховний Суд задовольнив клопотання представника відповідача, призупинив провадження у справі № 9901/43/21 до набрання законної сили рішенням Конституційного Суду України у справі № 1-4/2021(133/21).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати в Конституційний суд не змогли відповісти на запитання для студентів - епічне відео

1 лютого 2021 року Тупицький звернувся до суду з оскарженням указу від 29 грудня 2020 року №607/2020 "Про звільнення судді Конституційного суду України" про усунення позивача на два місяці. Постановою від 3 лютого відмовлено у відкритті провадження, оскільки цей позов не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд призупинив справу щодо відсторонення від роботи ексголови КСУ Тупицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути