четвер, 04 жовтня 2012 13:57

Віктор Ющенко назвав головні помилки свого президентства

Віктор Ющенко назвав головні помилки свого президентства

"Головними помилками" свого Президентства Віктор Ющенко вважає кадрову політику. Про це він заявив в ефірі Першого національного. Зокрема, "далеко неправильними рішеннями" він назвав "призначення Турчинова керівником СБУ, Луценка - міністром внутрішніх справ, Тимошенко – прем'єр-міністром". "Це були кроки у внутрішній політиці, які не дали змогу на сьогоднішній день реалізуватися демократичному курсу в широкому розумінні. Аспекти були переведені на взаємопоборення, на протистояння, що, кінець-кінцем, девальвувало владу", - заявив Віктор Ющенко.

"Коли закінчилася Помаранчева революція і виголошувався лозунг "Бандитам – тюрми!", я виходив із думки, що найбільш правильно було призначити тих людей, які позиціонувалися як борці із корупцією, як борці з бандитами", – зазначив лідер "Нашої України". Та, за його словами, "помилка була в тому, що люди, які прийшли у ці органи, виявилися тими, хто з першого дня займався виключно політикою. Тож поступово тема відповідальності за боротьбу із корупцією перейшла на Банкову".

Третій Президент України поставив риторичне питання: "Скільки людей посадив у тюрму Олександр Квасневский, Лех Качинський чи Президент Ширак?" - і сам відповів: "По всіх демократичних країнах відповідь одна – жодного. Президент не садить. Кримінальне переслідування людини можливо в трьох національних інститутах: МВС, СБУ та Генпрокуратура. Тільки вони можуть переслідувати людину, а Президент не має такого права, бо інакше - то не демократія".

Підсумовуючи, Віктор Ющенко заявив: "Всі кадрові рішення на той момент я робив на вимогу суспільства. На жаль, вони виявилися помилковими, але відповідальність за них несу тільки я особисто. Це мої помилки, а не суспільства".

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко назвав головні помилки свого президентства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути