пʼятниця, 18 жовтня 2013 13:12

Віце-президент ЄП порадив українським нардепам прийняти закон для лікування Тимошенко

Віце-президент ЄП порадив українським нардепам прийняти закон для лікування Тимошенко

Українська опозиція має забути взаємні образи і прийняти закон, який дозволить виїхати екс-прем'єру Юлії Тимошенко за кордон на лікування.

Про це заявив віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич в ефірі "Польського радіо".

За його словами, "політика – річ непередбачувана. Але в Україні цю непередбачуваність можна піднести до квадрату".

Проте, заявив Протасевич, ЄС імпонує той темп і ефективність роботи українського парламенту, який продемонстрували в останній час.

"Правда і те, що якщо є політична воля, то рішення може бути прийняте в прискореному порядку, як то було з реформами судочинства", - пояснив він.

З огляду на таку ефективність роботи Ради, Протасевич переконаний, що саме зараз слід докласти усіх зусиль для прийняття закону, що вирішить "питання Тимошенко".

"Ми маємо там (в Україні – ред.) прекрасного посла Яна Томбінського, який зараз має, і в першу чергу для представників опозиції, дібрати аргументів, що нічого ображатися на те, що було, і якщо є можливість, то готуємо такий проект", - сказав Протасевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович переклав на Раду відповідальність за звільнення Тимошенко

"Навіть якби частина опозиції хотіла іншої форми звільнення Тимошенко", - додав він.

За словами віце-президента, варіант із помилуванням, який останнім часом часто лунав є проблематичним, про що Протасевичу розповідав сам Янукович.

"Він мені розповів, що в такому разі мусить виступити сама зацікавлена сторона (Тимошенко – ред.) з проханням про помилування. А зацікавлена заявила, що не проситиме Януковича про помилування, бо була ув'язнена безправно і безпідставно", - розповів Протасевич.

Нагадаємо,17 жовтня президент Янукович у Донецьку заявив, що готовий підписати закон, який дозволить Тимошенко виїхати на лікування, якщо його ухвалить Верховна Рада.

Зараз ви читаєте новину «Віце-президент ЄП порадив українським нардепам прийняти закон для лікування Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути