четвер, 11 жовтня 2012 18:33

Ветеран-розвідник назвав форми ведення інформаційної війни проти України

Ветеран-розвідник назвав форми ведення інформаційної війни проти України
За словами Скрипальського, інформаційна війна спровокувала репресії проти опозиції й може призвести навіть до громадянської війни. Фото: polittech.org

Голова Об'єднання ветеранів розвідки України Олександр Скіпальський на прес-конференції назвав форми ведення інформаційної війни проти України, які кожен громадянин може відчути на собі.

"Є ціла низка форм ведення інформаційних війн. Назву кілька тих, які ми щодня з вами можемо відчувати на собі, – говорить він. – Перше – це створення атмосфери бездуховності й аморальності, негативного відношення до культурної спадщини. Друге – маніпулювання суспільною свідомістю соціальних груп населення країни з метою створення політичної напруженості та хаосу. Третє – дестабілізація політичних відносин між партіями, об'єднаннями, рухами з метою провокації конфліктів, розпалення недовіри, підозрілості, загострення політичної боротьби".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформаційна кампанія Росії може призвести до розчинення України як держави – Бадрак

Ще однією формою Скіпальський назвав "провокування репресій проти опозиції й навіть громадянської війни", а також "зниження рівня інформаційного забезпечення органів влади й управління, інспірація помилкових управлінських рішень".

"Черговою формою ведення інформаційної війни є дезінформація населення про роботу державних органів, підрив їхнього авторитету, дискредитація органів управління. Також підрив міжнародного авторитету держави, його співробітництва з іншими країнами, нанесення збитків життєво важливим інтересам держави в політичній, економічній, оборонній та інших сферах", – зазначив головний ветеран-розвідник країни.

Крім того, він додав: "Я думаю, що всі громадяни підпадають під вплив всього того, що в нас робиться і безпосередньо беруть участь, або ж намагаються протидіяти цьому, якщо мають свідомість і високий патріотизм".

Зараз ви читаєте новину «Ветеран-розвідник назвав форми ведення інформаційної війни проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути