Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2018 14:42

Віра Савченко пожалілася Трампу

  Віра Савченко написала лист президенту США Дональду Трампу та закликає його забезпечити пильний міжнародний нагляд за ситуацією переслідування Надії Савченко. Фото: Online.ua
Віра Савченко написала лист президенту США Дональду Трампу та закликає його забезпечити пильний міжнародний нагляд за ситуацією переслідування Надії Савченко. Фото: Online.ua

Віра Савченко попросила президента США Дональда Трампа захистити її сестру Надію від політичного переслідування в Україні. Про це написала йому у листі.

"Рішення про арешт Савченко Надії є політично вмотивованим, спрямованим на усунення опозиційного конкурента діючій владі, що є неприйнятним у демократичному суспільстві", - пише Віра Трампу.

За її словами, причиною публічного засудження Надії стали "політична діяльність, боротьба з корупцією, опозиційність висловлень до чинної влади та особисто до президента та свій намір балотуватися на найближчих виборах президента".

Вона закликала Трампа "на всіх майданчиках міжнародної дипломатії підняти питання щодо переслідування в Україні опозиційних політиків, питання усунення конкурентів на майбутніх виборах президента України шляхом політичного переслідування".

Віра Савченко просить президента США "забезпечити пильний міжнародний нагляд за ситуацією переслідування Надії Савченко, аби унеможливити порушення прав людини та утиски політика за його законні переконання".

В своєму листі вона додала, що Україна залишається найкорумпованішою країною Європи та країною з найнижчим рівнем життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чому варто боятися Савченко

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Віра Савченко пожалілася Трампу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути