пʼятниця, 25 травня 2018 17:22

Угорщина ставить палиці в колеса Україні в НАТО

Угорщина ставить палиці в колеса Україні в НАТО
Угорщина пропонує НАТО переглянути стосунки з Україною. Фото: ua-reporter.com

Уряд Угорщини надіслав до Північноатлантичного альянсу офіційне звернення про провал реформ в Україні. Відповідного листа отримав генсек НАТО Єнс Столтенберг і всі держави-союзники повідомляє "Європейська правда".

"Українська держава ослабла настільки, що тепер вона не здатна виконувати свої базові зобов'язання, в тому числі забезпечувати верховенство права і здійснювати ефективне економічне, соціальне і політичне управління. Україна не досягла успіху незважаючи на безпрецедентний рівень політичної підтримки і фінансової допомоги. Країна становить небезпеку для сусідів", - зазначили у листі.

Уряд Віктора Орбана пропонує переглянути підтримку, яку НАТО надає Україні. Будапешт готовий відмовитися від усіх своїх звинувачень, якщо Україна не буде застосовувати мовну норму освітнього закону для національних меншин країн-членів НАТО В тому числі - угорської меншини в Закарпатті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проведе газові переговори з Росією

В лютому Угорщина заблокувала комісію Україна-НАТО. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час саміту "Східного партнерства" в Брюсселі повідомив, що Будапешт не може підтримати євроатлантичні зусилля України до скасування "дискримінаційного" закону про освіту. Пізніше він поставив Україні ультиматум. Звинувачує Київ у тому, що цей закон "порушив зобов'язання країни перед НАТО".

Зараз ви читаєте новину «Угорщина ставить палиці в колеса Україні в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути