пʼятниця, 27 вересня 2024 19:48

Угорщина візьме участь у засновчій зустрічі ініціативи "Друзі миру": Петер Сійярто

Угорщина візьме участь у засновчій зустрічі ініціативи "Друзі миру": Петер Сійярто
Угорщина візьме участь у засновчій зустрічі ініціативи "Друзі миру": Петер Сійярто. Фото: 444.hu

Угорщина візьме участь у засновчій зустрічі ініціативи "Друзі миру" у Нью-Йорку, яку засновують Китай та Бразилія із закликом як найшвидше почати перемовини для припинення війни в Україні.

"Є велика більшість країн, які виступають за мир, і до них належить Угорщина. Але мало європейських країн входять до цієї групи. Країни Глобального Півдня втомилися платити свою ціну за війну за тисячі кілометрів від них. Країни Заходу, лише підживлюють війну і ухвалюють рішення, що погіршують ситуацію", - про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише MTI.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Бразилії в ООН закликав прийняти його мирний план

Угорщина приєднається до ініціативи, яку створюють Китай і Бразилія для просування свого плану припинення війни в Україні.

"Ініціатори зустрічі вирішили запросити туди три європейські держави, Угорщину, Францію та Швейцарію. Меседж цієї зустрічі - що розв'язки війни в Україні неможливо досягти на полі бою. Війну в Україні можна завершити тільки шляхом переговорів, і чим швидше вони почнуться, тим більше життів можна буде врятувати, тим меншою буде загроза ескалації та нові руйнування", - заявив Петер Сійярто.

27 вересня представники Бразилії планують обговорити у Нью-Йорку з представниками 20 країн Глобального Півдня спільний із Китаєм "мирний план із шести пунктів" для припинення російсько-української війни.

Зустріч очолить головний радник президента Бразилії з питань міжнародної політики Селсо Аморім. Він спробуєпереконати присутніх підтримати бразильсько-китайський "консенсус із шести пунктів".

"Мета полягає в тому, щоб вислухати думки представників цих країн та їх пропозиції і створити критичну масу на підтримку цих пунктів. Багато країн хочуть почути наші пропозиції, включаючи європейців", - сказав один із бразильських дипломатів.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина візьме участь у засновчій зустрічі ініціативи "Друзі миру": Петер Сійярто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути