Ексклюзиви
понеділок, 05 жовтня 2020 11:38

Венедіктова вирішила переїхати ближче до Зеленського - ЗМІ
4

Генпрокурорка Ірина Венедіктова вирішила переїхати з державної дачі в Пущі-Водиці до комплексу в Кончі-Заспі, розташованого поблизу резиденції президента Володимира Зеленського.

Про це розповіли журналісти-розслідувачі "Bihus.Info".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агент НАБУ поскаржився на Зеленського й Венедіктову

"Мова йде про будинок №79 та огороджену парканом земельну ділянку на кілька соток. За документами, які "Bihus.Info" отримали від адміністрації Кончі-Заспи, цей будинок відноситься до ІІ класу комфорту, де вартість оренди квадратного метра на рік становить 2 350 грн. За цими ж документами, площа будинку, який передають Венедіктовій, – 129,2 кв. м", - йдеться в розслідуванні.

Фото: Bihus.Info

Оренда цього будинку родині генпрокурорки коштуватиме 303 тис. грн на рік, або трохи більше 25 тис. грн на місяць. За таку ціну можна зняти двокімнатну квартиру у центрі столиці, наголошують журналісти-розслідувачі.

Будинок на території Кончі-Заспи розташований у закритому комплексі посеред лісу, з цілодобовою безкоштовною державною охороною та власним пляжем.

Журналісти зазначають, що остаточну вартість оренди можна буде побачити тільки в договорі, якщо переїзд таки відбудеться.

Окрім основного будинку, на території ділянки стоїть ще одна невелика споруда (це може бути баня, гараж, або дім для гостей). Але в документах, наданих адміністрацією Кончі-Заспи, про це приміщення не згадується.

Журналісти нагадали, що на території Кончі-Заспи за кількасот метрів від будинку розташована резиденція Володимира Зеленського. Попри обіцянку передати держдачі дітям – президент переїхав туди влітку, а ремонт його маєтку робили за бюджетні кошти.

17 березня 2020-го Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову на посаду генерального прокурора. Її кандидатуру запропонував Зеленський. До цього вона була в.о. директора ДБР і нардепом від "Слуги народу". Йшла 3-ю у списку від партії.

Напередодні один із народних депутатів повідомив, що генпрокурорка живе в президентській резиденції, в якій, згідно з постановою Кабміну, можуть жити лише президент, голова Верховної Ради або прем'єр-міністр.

Сама Венедіктова пояснила, що переїзд пов'язаний із питаннями безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова вирішила переїхати ближче до Зеленського - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути