вівторок, 29 жовтня 2019 12:57

Вакарчук: Не можемо йти на розведення військ - це ж очевидно

Вакарчук: Не можемо йти на розведення військ - це ж очевидно
Росія хоче, щоб Україна опинилася у якомога складнішій ситуації, каже Вакарчук.

В умовах, коли на Донбасі російський ворог обстрілює українські позиції, ніякого відведення не може бути.

Про це сказав лідер "Голосу" Святослав Вакарчук у кулуарах.

"Це очевидно, що коли ми говоримо про те, що має бути витриманий 7-денний режим тиші, то ми не можемо йти ні на які розведення військ, поки режим тиші невиконаний.

Взагалі, узагальнюючи цю тему, хочу сказати, що ходіння навколо різних домовленостей, які прописані незрозуміло ким, незрозуміло яким чином і можуть бути трактовані по-різному різними сторонами, як наприклад, Мінські домовленості, - це хибно. І ні до чого не призведе.

Потрібно відходити від тих домовленостей, які були зроблені 5 років тому. І які Україною, Росією, Францією, Німеччиною читаються по-різному. Росія хоче, щоб Україна опинилася у якомога складнішій ситуації: політичній, економічній, соціальній. Їм вигідно, щоб у нас були проблеми. Для них важливо, щоб відновлення територій для нас відбулося тягарем.

Франція та Німеччина хочуть якомога швидше закінчити конфлікт.

А для України важливі наші умови. Перше - безпека громадян. Усіх. У тому числі на лінії розведення. Не на словах "Зараз відведемо наші війська, а далі все буде добре, буде тихо". Мусимо розуміти, яким чином захищатимемо наших громадян.

Друге - розуміти, яким чином політично відновити контроль над цією територією. Коли немає домовленості про те, що Україна отримає доступ і контроль над своїм державним кордоном. Не можемо починати розмови про вибори, інші політичні питання, якщо не контролюємо ці території.

Треба чітка стратегія лінії поведінки. Не може бути: вчора сказали одне, завтра - інше, на лінії розведення місцевим жителям - одне, військовим - друге, добровольцям - третє. Відтінків червоного бути не може. Мають бути червоні лінії. Відновлення контролю над Донбасом і Кримом має бути за чітким планом, за українськими умовами", - сказав Вакарчук журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще "турборежим", ніж тупцювати на місці - Зеленський

У Золотому на Луганщині відбувається розведення сил. Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук: Не можемо йти на розведення військ - це ж очевидно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути