понеділок, 29 листопада 2021 10:28

"Вагнергейт": у Bellingcat виникли нові запитання до Зеленського

"Вагнергейт": у Bellingcat виникли нові запитання до Зеленського
Грозєв надалі звертатиметься до Офісу президента за відповідями. Фото: YouTube-сторінка Дмитра Гордона

Пресмарафон президента Володимира Зеленського залишив без відповіді низку питань про "Вагнергейт".

Про це 28 листопада заявив керівник відділу розслідувань видання Bellingcat Хрісто Грозєв на телеканалі "Україна 24".

"Ми змогли встановити, що це була добре спланована операція з політичним ризиком. Вона була схвалена, у чому ми змогли переконатися і на основі інтерв'ю з учасниками, і на основі документів. Оскільки вона була схвалена, її вважали на певному етапі державною. Тому питання, це авантюра чи ні, треба закрити. До моменту схвалення та сигналу, що можна їхати, можна було вважати її поганою. Якщо вона була поганою, потрібно було заздалегідь її зупинити. Чесно кажучи, не хочу пускатися в оцінювальний аналіз, але пресконференція порушила більше запитань, ніж відповідей. І я сподіваюся, що ми зможемо дістати відповіді найближчим часом", - сказав він.

Грозєв додав, що надалі звертатиметься до Офіса президента по відповіді. Він сподівається, що фільм з "Вагнергейту" вийде через пів року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов проти України, резидент Шустер і Єрмак на гвинтокрилі - найцікавіше з пресконференції Зеленського

26 листопада Зеленський провів пресмарафон у столичному коворкінгу State Arsenal, де відповів на 30 запитань журналістів. На захід запросили лише 32 ЗМІ. З іноземних - Reuters, Deutsche Welle, AFP, Bloomberg і BBC. Такий список ЗМІ сформували для розмови з президентом, щоб йому було комфортно. Засновник Bellingcat Еліот Гіґґінс сказав, що пресконференція президента Зеленського його спантеличила.

21 листопада учасники акції до Дня гідності та свободи вимагали від президента упродовж 10 днів звільнити керівника ОП Андрія Єрмака. У разі невиконання вимог обіцяли знову прийти під ОП 1 грудня.

17 листопада міжнародна група розслідувачів Bellingcat повідомила, що відтермінувати операцію затримання російських бойовиків ПВК "Вагнер" попросив Єрмак. Щоб почекати до початку погодженого тоді перемир'я на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнергейт": у Bellingcat виникли нові запитання до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути