Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2018 12:52

У темі територіальної цілісності України немає місця для поступок агресору - Тарута

У темі територіальної цілісності України немає місця для поступок агресору - Тарута
Лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута заявив, що у відносинах України з Росією немає місця діалогу про цілісність української території. Фото: Антикор

У відносинах України з Росією однозначно немає місця діалогу про цілісність української території. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута і нагадав, що ще в березні 2014 року назвав те, що відбувається на Донбасі війною, а Росію - агресором.

"Ми в партії "Основа" вважаємо абсолютно неприйнятними будь-які компроміси з Росією щодо територіальної цілісності України. Ми ніколи не підемо на будь-які розмови про федералізацію нашої країни. Це ті червоні лінії, які ми ніколи не переступимо. Крім того, ми вважаємо, що Росія повинна компенсувати Україні збитки, завдані війною", - підкреслив політик.

Лідер "Основи" нагадав про презентований ним у 2017 році на Мюнхенській конференції з безпеки план врегулювання ситуації на Донбасі під назвою "Три Основи" і окреслив ключові компоненти цього документа.

"Ще в лютому 2017-го на конференції з безпеки в Мюнхені, на якій був присутній і президент, я робив презентацію мирного плану "Три Основи". Цей план включав речі, про які на той момент ще ніхто не говорив. Документ підкреслює необхідність миротворчих сил на Донбасі, ведення міжнародної тимчасової адміністрації, яка повинна застосовувати юстицію перехідного періоду. Це необхідно для того, щоб відновити соціальні виплати, фінансувати школи, університети, лікарні. Ще тоді я говорив про неефективність Мінських домовленостей і необхідності перенести переговорний майданчик в іншу, нейтральну країну. І сьогодні ми бачимо, що на вищому рівні говорять і про миротворчий контингент, і про міжнародну адміністрацію, і визнають необхідність перенесення майданчика переговорів", - додав Тарута.

В якості нейтрального переговорного майданчика Сергій Тарута пропонує австрійський Відень. У переговорний формат, на його переконання, повинні бути включені спецпредставники з широкими повноваженнями від України, Росії, Франції, Німеччини, США, а також представники від ЄС, ОБСЄ та Австрії. 

Зараз ви читаєте новину «У темі територіальної цілісності України немає місця для поступок агресору - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути