понеділок, 27 серпня 2012 17:51

У "Свободі" виправдовують "хамовитого" однопартійця: "Проти нього іде постійний психологічний тиск"

У "Свободі" виправдовують "хамовитого" однопартійця: "Проти нього іде постійний психологічний тиск"
Юрій Сиротюк: На окрузі Михальчишина олігарх-тушка влаштовує провокації. Фото: lb.ua

У партії "Свобода" не схвалюють нецензурну лексику від свого однопартійця Юрія Михальчишина, але пояснюють, що це була реакція на провокацію.

Так прес-секретар партії ВО "Свобода" Юрій Сиротюк прокоментував Gazeta.ua інцидент з кандидатом від партії по Львівському округу № 118. Він наголосив, що проти Михальчишина постійно влаштовуються провокації, аби він не пройшов у Верховну Раду.

"Щоб коментувати цю ситуацію, треба не дивитися ролик довжиною 1.20 хв, а враховувати ситуацію, яка відбувається на окрузі Михальчишина з моменту його реєстрації. Він іде на окрузі дуже відомого олігарха, так званого незалежного кандидата-"тушки". І це один із найважчих округів у Львівській області. І, звичайно, влада дуже хоче, щоб той прийшов у влади і можливо це стане 226 чи 300 голос на користь Януковича, і це буде останній гвіздок у труну України", - наголосив Сиротюк.

Він додав: "На кожну зустріч із Михальчишиним їздить одна й та сама група людей, яка кожну зустріч намагається зірвати. Вони задають одній й ці самі запитання, кричать, перебивають. Тобто, він перебуває під постійним пресом".

Сиротюк розповів, що разом із цієї групою також постійно з'являється одна людина, яка все знімає, але не є журналістом. "Іде постійний психологічний тиск. Це технологія, яка буде використовуватися проти всіх членів опозиції", - підкреслив представник "Свободи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партії "УДАР" і "Свобода" не матимуть представників в окружкомах — результати жеребкування

"Коли в політиці щось відбувається, треба запитати, а кому це вигідно. Це вигідно, щоби на тому окрузі партія влади мала "тушку", а не принципового політика Юрія Михальчишина, який не ляже під "регіони", - наголосив він.

Водночас, Сиротюк запевнив, що у партії негативно ставляться, коли їхні однопартійці реагують на такі провокації.

"Ми розуміємо, що попри будь-який психологічний тиск, Михальчишин несе відповідальність за 160 тисяч виборців, які живуть у тому окрузі: чи вони будуть холопами, кріпаками Януковича, чи вони будуть вільними людьми на вільній землі. Він не має права програти на тому окрузі. І він не має права вестися на такі провокації. Ми це розуміємо. Але й ми розуміємо, що якщо захоче його опонент-олігарх і влада влаштовувати провокації, вони це будуть робити щодня. Ми розуміємо, з ким ми маємо справу", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог розповів про 20% схожого між комуністами і "Свободою"

Представник "Свободи" додав: "Якщо дивитися ширше на цю ситуацію, то це масштабна провокація, яка влаштована проти Юрія Михальчишина. Якщо дивитися вузько, то зараз кожен кандидат від опозиції має розуміти, що навіть чихнути не можна, бо це буде відповідним чином інтерпретовано в окупованому інформаційному просторі".

Сиротюк розповів, що ця група людей і надалі їздить за Михальчишиним і психологічно витримати це дуже важко: "Ми розуміємо, що не можна зриватися. Але у кожної людини є нерви, серце. Михальчишин попри те, що політик — він людина. Він не є якась телевизійна іграшка, якій плюнуть в обличчя, а він утреться. Це не удар по Михальчишину, це удар по 160 тисяч виборців, які живуть в окрузі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовний" закон проводить "Свободу" до парламенту

Нагадаємо, що в Інтернеті з'явилося відео, де член ВО "Свобода" Юрій Михальчишин під час зустрічі з виборцями в одному із селищ Львівщини облаяв чоловіка, який знімав його на камеру.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" виправдовують "хамовитого" однопартійця: "Проти нього іде постійний психологічний тиск" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути