четвер, 12 грудня 2013 10:28

У США знову заговорили про санкції проти української влади

У США знову заговорили про санкції проти української влади
Бен Кардін Фото: AP Photo

Грубому порушенню прав людини в Україні немає виправдання.

Про це заявив сенатор США, голова Комісії уряду Сполучених Штатів з безпеки і співробітництва у Європі (Гельсінської комісії) Бен Кардін, - повідомляє "Радіо Свобода"

"Я глибоко стривожений учорашнім рішенням української влади застосувати війська МВС проти мирних протестів у центрі Києва, і це після жорстокого розгону протестувальників минулого тижня. Немає виправдання цим діям, які поряд з іншими порушеннями прав людини, грубо розходяться з принципами Організації з безпеки та співробітництва в Європі і відповідними зобов'язаннями, та є серйозною плямою для України, що головує в ОБСЄ", – зазначає у заяві Кардін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вже розглядає застосування санкцій проти керівництва України

Голова Гельсінської комісії США також закликав українську владу вжити негайних рішучих заходів для забезпечення свободи зібрань і поваги до висловлення думок громадян.

"Якщо українська влада не прийме конкретних заходів для поліпшення ситуації, міжнародне співтовариство має серйозно розглянути питання про введення цілеспрямованих санкцій проти українських посадових осіб, відповідальних за порушення прав людини, в тому числі мирних протестів", – йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «У США знову заговорили про санкції проти української влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути