четвер, 23 січня 2014 09:51

У США пророкують Україні море крові та посилення репресій

У США пророкують Україні море крові та посилення репресій
Янукович зайняв позицію прихильників жорсткої лінії, пише The Wall Street Journal. Фото: elise.com.ua

Президент Віктор Янукович відмовляється від серйозного діалогу з опозицією, посилює репресії та приймає закони для розширення своїх диктаторських повноважень.

Ці заходи спричинили за собою радикалізацію суспільства і призвели до жорстокої реакції, пише The Wall Street Journal.

"Зараз зрозуміло, що Янукович зайняв позицію прихильників жорсткої лінії, які підштовхують його до ізоляції від Заходу, в бік становлення тиранії, залежною від Росії. Ці прихильники жорстких заходів пропонують провести переговори, однак затягують процес, водночас просуваючи насильство з боку поліцейських, проводячи арешти і нарощуючи військову присутність в Києві", - відзначає видання.

Голоси помірних сил і реформаторів у колі Януковича ігноруються, що призвело до відставки глави його адміністрації Сергія Льовочкіна, а також маргіналізації бізнес-лідерів і поміркованих депутатів з правлячої Партії регіонів.

У найближчі дні і тижні ситуація, швидше за все, значно погіршиться, стане більш кровопролитною і репресивною, прогнозує WSJ.

"Проте з часом такі репресії, швидше за все, приведуть до провалу. Проводячи свою репресивну політику, Янукович користується підтримкою приблизно чверті всього населення України. Рівень його популярності становить приблизно одну третину від аналогічного показника Володимира Путіна в Росії та Олександра Лукашенка в Білорусі на момент початку переходу цих країн до авторитарного стилю правління", - сказано в публікації.

На відміну від Росії та Білорусі Янукович стикається з опозицією, здатною вивести мільйони людей на вулиці і організувати десятки тисяч людей в загони самозахисту.

Країна зіткнулася з регіональним розривом, який може позбавити режим Януковича контролю над Києвом і більшою частиною Центральної та Західної України.

Зараз ви читаєте новину «У США пророкують Україні море крові та посилення репресій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути