середа, 12 листопада 2014 13:07

У ЗМІ з'явився список нового уряду Яценюка

У ЗМІ з'явився список нового уряду Яценюка
Фото: http://www.depo.ua

Найближчої п'ятниці всі прізвища міністрів можуть бути остаточно узгоджені між представниками майбутньої коаліції. Про це пише видання ДеПо.

За інформацією видання, Яценюк, незважаючи на серйозний опір з боку союзників з майбутньої коаліції, все-таки зберігає за собою кістяк в Кабміні.

Отже міністром внутрішніх справ, швидше за все залишиться Арсен Аваков.

Віталій Ярема може сісти в крісло секретаря РНБО. Тоді Генпрокурором стане нинішній заступник Яреми Віктор Шокін. У нього є і другий варіант - його готують на пост глави так званого Антикорупційного бюро.

Також з людей Яценюка гарантовано залишаються в своїх кріслах міністр юстиції Павло Петренко і глава Мінсоцполітики Людмила Денисова, а також міністр Кабінету міністрів Остап Семерак.

Як пише ДеПо, глави Мінфіну Олександра Шлапака, швидше за все, в наступному Кабміні не буде. На його місце готують близького до Яценюка нинішнього главу "Ощадбанку", Андрія Пишного. Не виключено, що Мінекономіки віддадуть представникам "Самопомочі".

Віце-прем'єри у Яценюка представлятимуть президента. Замість "свободівця" Олександра Сича гуманітарним блоком уряду займатиметься Микола Томенко (хоча його наполегливо сватали в міністри освіти).

Володимир Гройсман, який розглядався як один з претендентів на спікерське крісло, займатиметься регіональним розвитком, будівництвом і ЖКГ, а також децентралізацією. МЗС залишається за Павлом Клімкіним, а Міноборони - за Степаном Полтораком.

Міністерство культури, очолить Оксана Білозір. Сергею Квіту вже гарантували, що він залишається на посаді міністра освіти. МОЗ очолить Ольга Богомолець. Поки не ясно, хто прийде на заміну нинішньому міністру молоді та спорту Дмитру Булатову.

Головою Мінпаливенерго Юрій Продан швидше за все вже не буде. Серед можливих кандидатів на дане крісло називають Олександра Домбровського, який є одним з представників найближчого кола президента. Проте все залежатиме від "кон'юнктури ринку".

Тривають пошуки нового міністра інфраструктури. На дану посаду нібито проситься Віктор Бондар, однак проти його кандидатури є серйозний опір.

Міністерські посади в МінАПК і Мінекології поки залишаються вакантними, пише ДеПо.

Зараз ви читаєте новину «У ЗМІ з'явився список нового уряду Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути