пʼятниця, 26 квітня 2013 21:13

"У ситуації з ТВі важливо зрозуміти, хто за цим стоїть і на чиєму боці Янукович" - експерт

"У ситуації з ТВі важливо зрозуміти, хто за цим стоїть і на чиєму боці Янукович" - експерт
За словами експерта, навряд чи хтось із української опозиції міг би купити ТВі. Фото: facebook.com

У конфліктній ситуації з телеканалом ТВі важливо зрозуміти, хто за цим усім стоїть і на чиєму боці насправді президент Віктор Янукович.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказала виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

За її словами, у цій історії є дуже багато питань, на які необхідно отримати відповідь.

"Головні питання, хто за цим усім у кінцевому рахунку стоїть і хто за це готовий платити, - говорить вона. - А також на чиєму боці насправді Янукович. Адже ТВі - це іграшка, яка постійно потребує величезних інвестицій без особливих шансів у найближчому майбутньому їх у якийсь спосіб повернути. Хіба що перепродаж каналу, якщо це був такий план. Але хто цей канал може купити? Думаю, що навряд чи хтось із української опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колектив ТВі хоче залучити "арбітрів" до процесу перемовин

Вікторія Сюмар також назвала нелогічними аргументи колишнього гендиректора ТВі, народного депутата від "Батьківщини" Миколи Княжицького. Нагадаємо, він дотримується думки, що зміна власників ТВі відбулася законно і канал надалі буде працювати у нормальному режимі. Лідери Об'єднаної опозиції, втім, сьогодні стали на бік журналістів і підтримали їх вимоги щодо якнайшвидшого оприлюднення кінцевого власника телеканалу.

"Я дивилася на ці заяви Княжицького. Аргументи в нього свої є, інша справа, що вони в мою систему логіки ніяк не вписуються. Вони не дають відповіді на ключові запитання: у кого є такий ресурс, щоб такі операції проводити. Княжицький каже, що у бізнесмена Олександра Альтмана. Але чому саме він, чому зараз, а не раніше, чим він кращий чи правильніший за людину, яка 5 років це утримувала у збитковий спосіб? Заява, що продаж каналу - це порятунок, то кому він тоді продавав? Тому що і Медведчук, і Хорошковський спростували свою причетність до цього", - зазначила медіафахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція зі своєю заявою про підтримку ТВі спізнилася на два дні - Сюмар

Як повідомлялося, 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим гендиректором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йшлося, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман. Водночас власник телеканалу Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення ТВі "за допомогою силових структур".

Зараз ви читаєте новину «"У ситуації з ТВі важливо зрозуміти, хто за цим стоїть і на чиєму боці Янукович" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути