Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2018 10:45

У Росії відкрили проти Авакова кримінальну справу

У Росії відкрили проти Авакова кримінальну справу
У 2015 році СК РФ відкривав провадження стосовно Арсена Авакова "за злочини в Україні". Фото: podrobnosti.ua

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова за фактом "перешкоджання вільному здійсненню російськими громадянами своїх виборчих прав на виборах президента Росії".

Про це інформує прес-служба СК РФ.

Російські слідчі переконують, що Аваков у змові з групою осіб "давав вказівки підлеглим по службі співробітникам МВС України, що забезпечують охорону і безпеку російських дипломатичних установ у Києві, Львові, Одесі та Харкові, не пропускати на виборчі дільниці громадян РФ, які перебували на території України 18 березня 2018 року, для участі у виборах президента".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін назвав недопущення росіян на виборчі дільниці в Україні "неподобством"

Перед виборами президента РФ глава МВС України Арсен Аваков заявив, що росіян, які проживають в Україні, не допускатимуть до дипустанов РФ 18 березня для голосування.

Він зазначив, що в цих умовах, констатуючи агресивну гібридну війну Росії проти України, незаконну анексію Криму, окупацію частини Донбасу, МВС України прийняло рішення про неможливість проведення виборів, які порушують українське законодавство, на території України в приміщеннях дипломатичних місій РФ, де Москва раніше просила Київ відкрити дільниці для голосування.

Зараз ви читаєте новину «У Росії відкрили проти Авакова кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути