четвер, 21 березня 2019 11:44

У Раді ініціювали постанову в інтересах проросійського Придністров'я - експерт

У Раді ініціювали постанову в інтересах проросійського Придністров'я - експерт
Директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк прокоментував зареєстрований у Верховній Раді проект постанови про скасування голосування за законопроект "Про зменшення дефіциту металобрухту на внутрішньому ринку". Фото: Еспресо.TV

Спроби заблокувати продовження експортного мита на український металобрухт, в першу чергу, відповідають інтересам невизнаного Придністров'я. Про це заявив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, коментуючи зареєстрований у Верховній Раді проект постанови про скасування голосування за законопроект "Про зменшення дефіциту металобрухту на внутрішньому ринку".

"Подальше існування Придністров'я у вигляді російського анклаву може виявитися під питанням через економічну неспроможність, якщо на територію невизнаної республіки не поновляться постачання українського металобрухту. Від цих поставок залежить найбільше підприємство Придністров'я - Молдавський металургійний завод, - зазначає експерт. - При таких умовах логічно було очікувати, що від когось із українських народних депутатів без зайвого шуму буде внесений документ, який блокує експортне мито на металобрухт. Хоча той факт, що такий проект постанови вніс депутат фракції Самопоміч, все ж викликає певне здивування. Як би там не було, в Раді ініційовано постанову в інтересах проросійського Придністров'я".


Нагадаємо, 1 березня 2019 року народний депутат Олександр Опанасенко ініціював проект постанови про скасування голосування Верховної Ради за законопроект №9474, що передбачає продовження експортного мита на металобрухт. Цей законопроект був прийнятий днем раніше, щоб запобігти безконтрольному вивозу з України дефіцитної сировини, необхідної для металургійної промисловості та військово-промислового комплексу.

Зараз ви читаєте новину «У Раді ініціювали постанову в інтересах проросійського Придністров'я - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути