Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2024 12:17

У Палаті представників закликали Байдена знятися з виборів

У Палаті представників закликали Байдена знятися з виборів
У Демократичній партії побоюються поразки на виборах. Фото: eastnews.ua

Лідер меншості Палати представників у Сенаті Хакім Джефріс та лідер більшості Чарльз Шумер закликали президента США Джо Байдена знятися з виборів, щоб не ставити під загрозу здатність Демократичної партії виграти вибори до Конгресу.

У Демократичній партії побоюються поразки на виборах, якщо Байден відмовиться знімати свою кандидатуру, пише The Washington Post.

"Лідери більшості та меншості Палати сказали Байдену про правильний крок - знятися з виборів під час приватної зустрічі. Розмова Байдена та Джефріса відбулася 11 липня, а з Шумером він говорив 13 липня. Під час розмов лідери Конгресу обговорили з чинним американським президентом занепокоєння, що його подальша участь у гонці полегшить Республіканській партії шанси на отримання більшості в обох палатах на виборах", - зазначає видання із посиланням на власні джерела.

Ще одна людина з близького оточення Байдена прямо сказала президенту про необхідність зняти свою кандидатуру, наголосивши, що це єдиний спосіб зберегти її політичну спадщину та врятувати країну від нового терміну республіканця Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виборча кампанія Трампа отримала рекордні $400 млн

Байден відповів, що категорично не згоден з такою думкою, оскільки вважає себе найкращим кандидатом, щоб перемогти Трампа.

Представник Білого дому Ендрю Бейтс повідомив, що Байден сказав Шумеру та Джефрісу на їхніх особистих зустрічах, що він залишиться у виборчих перегонах.

"Після зустрічей лідери Демократичної партії оприлюднили короткі заяви, визнавши лише факт їхнього проведення, проте не повідомили про зміст", - сказано в повідомленні.

Майже дві третини демократів вважають, що чинний президент США має знятися з виборів президента та висунути іншого кандидата, свідчить опитування Центру досліджень суспільних відносин AP-NORC.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що готовий вийти з президентських перегонів, якщо матиме серйозні проблеми зі здоров'ям. Байден назвав цю умову в інтерв'ю CBS News.

Зараз ви читаєте новину «У Палаті представників закликали Байдена знятися з виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути