вівторок, 15 червня 2021 15:54

В ОПЗЖ з'явився Кива-2

В ОПЗЖ з'явився Кива-2
Чорний ішов 27 у списку ОПЗЖ, Кива - 34-м. Фотоколаж: Bihus.info

Соратник Віктора Медведчука, нардеп від прокремлівської ОПЗЖ Віктор Чорний, захистив кандидатську дисертацію з державного управління з такими ж фальсифікаціями, як і його колега у фракції Ілля Кива. Про це повідомляє Bihus.Info.

Свою кандидатську дисертацію Чорний захистив у березні в Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП). Науковий керівник Киви Володимир Гурковський був заступником голови Спеціалізованої вченої ради, перед якою Чорний захищався.

У дисертації на тему "Формування та реалізація механізмів попередження та протидії корупції в органах державної влади (на прикладі країн ЄС і України)" нардеп подав довідку про практичне впровадження від ГО "Всеукраїнська асамблея докторів наук із державного управління" з очевидно підробленим підписом Ольги Руденко, повідомляє журналіст Данило Мокрик.

Таку ж довідку з підробленим підписом до кандидатської подавав і Кива. У нього цю довідку потім "заднім числом" замінили, а в дисертації Чорного вона залишилася.

На запитання журналістів, чому до дисертації додана довідка з підробленим підписом, Чорний відповів: "Я не знаю, що в мене є щось, що не відповідає законодавству України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Медведчук - фашистский дьявол" - журналіст висміяв ОПЗЖ під прокуратурою

Ще одна спільна риса в дисертаціях нардепів з ОПЗЖ – посилання на сфальсифікований збірник матеріалів науково-практичної конференції, яка відбулася в МАУП 2018 року.

Отже, Чорний указує себе учасником цієї конференції й посилається на те, що його матеріал начебто опублікований в офіційному збірнику на сторінках 149-151. Однак офіційний друкований збірник містить лише 144 сторінки, і в ньому немає матеріалів Чорного.

Координаторка конференції повідомила, що нардепа не було поміж учасників.

Ще один спільний момент у дисертаціях Чорного й Киви – автор файлів дисертацій. Попри те, що дисертація першого опублікована на сайті МАУП, а другого – на сайті Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості, ще й у різних файлових форматах, у метаданих обох файлів указаний один і той самий автор – "DOVGAL".

26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію з державного управління. За це проголосували одностайно 13 членів комісії в Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості.

Киву супроводжували невідомі в чорному, які блокували журналістам вхід в аудиторію. Також в Інституті були нардепи від ОПЗЖ.

Журналісти з'ясували, що в дисертації Киви - наукові статті, надруковані на вигаданих сторінках збірок і підроблені довідки.

Зараз ви читаєте новину «В ОПЗЖ з'явився Кива-2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути