Ексклюзиви
середа, 14 серпня 2024 22:50

В ОП розповіли про сенс операції у Курській області

В ОП розповіли про сенс операції у Курській області
Михайло Подоляк розповів про політичні цілі операції. Фото: ОП

Радник глави Офіса президента Михайло Подоляк сказав, що ефективність рішення української армії зайти в Курську область очевидна.

Щоб повертати ініціативу на фронті, українці повинні ухвалювати рішення тут і зараз, сказав він в інтерв'ю "Медузе".

"Коли ви заходите кудись, ви переслідуєте певні цілі. Ці цілі можуть бути досягнуті відразу - або не відразу. Далі ви дивитеся на оперативну обстановку. Якщо у вас є можливість проводити наступний етап операції - як ви кажете, окопуватися, вбудовуватися в територію, тому що звідти далі можна розвивати свої дії в інших напрямках", - вказав Подоляк.

Саме це відбувається у Курській області.

"Якщо така можливість є, ви це робите - окопуєтесь. Ви будуєте фортифікації, підвозите резерви, а головне - забезпечуєте логістичний зв'язок на місці з основними силами. Якщо такі можливості є і оперативна обстановка дозволяє, ви це, безумовно, робите", - пояснив радник.

З військового погляду Подоляк не готовий говорити, треба це Україні чи ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні ЗМІ назвали варіанти дій України у Курській області

"А з погляду, скажімо так, розвитку війни, оперативної ситуації на цьому напрямку - так, це безумовно потрібно робити, тому що це дозволяє збільшувати театр військових дій на території Росії. А театр воєнних дій на території Росії дає змогу масштабувати політичні завдання: показати неспроможність російського управління загалом, неготовність ухвалювати рішення, неготовність підвозити туди додаткові сили і засоби. Відповідно, війна буде розширюватися територією Росії", - сказав він.

Командування ухвалює оперативні рішення з огляду на ситуацію.

"Глобальний сенс цієї операції - показати неспроможність Росії з військової точки зору, з точки зору готовності швидко реагувати на кризові ситуації, з точки зору контролю над внутрішнім простором", - підсумував радник.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив про просування українських військ у Курській області.

За його словами, 74 населених пункти перебувають під контролем ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «В ОП розповіли про сенс операції у Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути