Ексклюзиви
понеділок, 23 вересня 2019 18:49

У НАБУ закликали не телефоеувати на гарячу лінію про кожен випадок корупції

У НАБУ закликали не телефоеувати на гарячу лінію про кожен випадок корупції
Більша частина дзвінків надходить не за адресою Фото: glavcom.ua

НАБУ попросили українців не повідомляти їм на гарячу лінію про кожен випадок корупції. Раніше просив президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє Рада громадського контролю НАБУ.

"23 вересня на Facebook-сторінці президента Володимира Зеленського з'явилося відеозверненя із закликом телефонувати на гарячу лінію НАБУ з приводу всіх видів корупції. Рада громадського контролю НАБУ зазначає, що Національне антикорупційне бюро України не розслідує всі корупційні злочини", - йдеться в заяві.

Більша частина дзвінків надходить не за адресою. НАБУ займається лише кримінальними корупційними злочинами, які були вчинені вищими посадовими особами, які уповноважені виконувати державні або місцеві функції, однак своїми діями несуть загрозу державній безпеці України.

"Через помилкову інформацію про повноваження Бюро гаряча лінія НАБУ перевантажена дзвінками про порушення, які не підслідні органу. Такі дії глави держави можуть призвести до дестабілізації роботи Бюро та викликати шквал негативу населення, оскільки більшість громадян не знаються на Кримінально-процесуальному кодексі України та повністю довіряють словам президента. Отже, громадяни вимагатимуть від органу розслідувати справи, які йому непідслідні", - додали представники НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вимагають хабар - телефонуйте на гарячу лінію" - Зеленський оголосив наймасштабніший флешмоб

У відомстві попросили президента повідомити українцям, що про всі справи, які не входять до компетенції НАБУ, слід повідомляти представникам Національної поліції України, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України.

Президент Володимир Зеленський закликав українців повідомляти про факти корупції на гарячу лінію Національного антикорупційного бюро. Глава держави повідомив про це в офіційному відеозверненні. Запропонував українцям влаштувати масовий флешмоб по боротьбі з корупцією. Гарант попросив українців повідомляти на гарячу лінію НАБУ по телефону 0-800-503-200, якщо хтось вимагає хабар або пропонує відкат.

Зараз ви читаєте новину «У НАБУ закликали не телефоеувати на гарячу лінію про кожен випадок корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути