Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2019 00:14

У МВС повідомили про масовий підкуп на користь "провладного кандидата"

У МВС повідомили про масовий підкуп на користь "провладного кандидата"
Голоси на користь "провладного кандидата" купуються за тисячу гривень соціальної допомоги, каже міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

По країні масово запущений підкуп виборців з адмінресурсом на користь одного з "провладних кандидатів". Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Аваков навів приклад "однієї кримінальної справи про підкуп голосів".

"Є таке українське слово - "турбота". Для мене турбота - це сім'я, затишок, батьки. А тут "турбота", це мерзота. Наймаються одним із штабів провладного кандидата агітатори. Вони вибирають 100 чоловік, як правило найбідніших. Йдуть до цих сотні чоловік в квартири. Запитують: "А ви готові підтримати нашого кандидата, ми готові вам допомогти". І з тих 100 чоловік, 30 говорить: "Так, ми готові". Цих людей записують у список. Після чого йдуть в райраду або органи соцзахисту по програмі "Турбота", закладеній в бюджеті, і кажуть: "Так, у тебе товариш начальник райради, соцзахисту, мер, голова райадміністрації, закладено в бюджеті?". Ті відповідають: "Так, закладено"." Значить, будь-ласка, ось тобі списочок, ось цим 30-м, які нам сказали "Так" - по тисячі гривень". "Так" говорить адмінресурс в особі голови райадміністрації, мера або якогось сільського голови. І людям виплачують по тисячі гривень.

При цьому до цих бабусь чи бідних людей надходить дзвінок: "Вітаємо, ми зі штабу такого-то, ми своє слово тримає, ви отримали тисячу гривень? Ми чекаємо, що ви теж проголосуєте за нашого кандидата".

Ось це що таке? Це відбувається по всій країні. Київська область - більше всіх, місто Київ, Одеса, Одеська область. У моїй рідній Харківській області це є", - розповів міністр.

За словами Авакова, про підкуп в поліцію повідомляють "десятки людей".

"Бабусі дзвонять, журналісти пишуть. Ну це трагедія, люди добрі. Якщо ми так будемо забезпечувати свої вибори, це взагалі нікуди", - сказав керівник МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков: політичний цикл завершується, буде новий президент

Вибори президента відбудуться 31 березня. Якщо жоден із кандидатів не набере понад 50% голосів, Центральна виборча комісія призначить другий тур. До нього вийдуть двоє найрейтинговіших кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «У МВС повідомили про масовий підкуп на користь "провладного кандидата"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути