Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2012 11:53

У Міноборони запевняють: бойова група у Вишгороді охороняє ГЕС, а не Януковича

У Міноборони запевняють: бойова група у Вишгороді охороняє ГЕС, а не Януковича
Фото: tvi.ua

Поблизу Вишгороду біля греблі Київської ГЕС дійсно розташована мобільна вогнева група протиповітряної оборони, але вона діє в загальній системі протиповітряної оборони держави. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України, коментуючи інформацію про розміщення підрозділу ППО у Вишгороді.

"Наголошуємо, що загальні підходи до побудови системи протиповітряної оборони держави базуються на захисті важливих об'єктів інфраструктури, руйнування яких несе значну небезпеку для населення та потребує прикриття від повітряних загроз. Ці загрози характеризуються високими швидкостями та малим підлітним часом і дійсно потребують відповідної системи щодо їх нейтралізації", - наголосили в міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойова група ППО захищає Януковича у Межигір'ї - ЗМІ

"Таким об'єктом є, зокрема, гребля Київської ГЕС. Фахівці в галузі протиповітряної оборони та цивільного захисту це добре розуміють, як і розуміють важливість відповідним чином побудованої системи прикриття вказаних об'єктів від повітряних загроз", - йдеться у повідомленні.

"Маємо зазначити, що для захисту подібних об'єктів підрозділи протиповітряної оборони розгорнуто по всій території України, так само як це робиться в інших країнах для забезпечення миру та безпеки населення", - резюмували в міністерстві.

Як раніше повідомлялося, у районі Вишгорода під Києвом військові обладнали мобільну бойову групу протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони запевняють: бойова група у Вишгороді охороняє ГЕС, а не Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути