понеділок, 29 серпня 2022 22:58

У МЗС України назвали головні завдання місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

У МЗС України назвали головні завдання місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС
Місія повинна не допустити ядерної катастрофи на ЗАЕС. Фото: Maxar Technologies

У місії Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ), яка вирушила на Запорізьку атомну електростанцію, буде три основні завдання - фізичний захист об'єкта, ядерна безпека та недопущення поширення ядерних матеріалів.

Місія повинна прибути на станцію вже незабаром, написав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинити ЗАЕС: у Байдена запропонували заглушити реактори на станції заради безпеки

Позиція України з питання ЗАЕС залишається незмінною: російські війська на території ЗАЕС дорівнюють небезпеці ядерної катастрофи.

"Окупація Запорізької АЕС зі сторони російських військ та завезення на її територію великої кількості військової техніки і боєприпасів в порушення всіх міжнародних правил наражають атомну станцію на екстремальну небезпеку, зокрема провокування ядерного інциденту" - зазначив Ніколенко.

29 серпня стало відомо, що експерти МАГАТЕ вже їдуть на Запорізьку АЕС. Місію особисто очолив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

Попри те, що Росія надала гарантії безпеки місії МАГАТЕ, насправді окупанти планують використовувати так звану іранську стратегію, щоб максимально перешкодити роботі експертів.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС України назвали головні завдання місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути