середа, 06 грудня 2017 08:46

У МЗС розповіли про роль Меркель у стримуванні Росії

У МЗС розповіли про роль Меркель у стримуванні Росії
Ангела Меркель та Володимир Путін. Фото: АFP

Від федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель багато в чому залежить стримування російської агресії та питання санкцій проти РФ.

Про це сказав директор департаменту політики і комунікацій МЗС Олексій Макєєв, передає "Укрінформ".

"Німеччина - як ніколи важливий партнер для України. Від Німеччини й особисто від федерального канцлера Ангели Меркель багато в чому залежить стримування російської агресії і підштовхування Росії до виконання нею її міжнародних зобов'язань, вимога звільнити території України", - наголосив Макєєв.

Він нагадав, що саме Меркель може скеровувати переговорний процес у нормандському форматі та об'єднувати світову спільноту навколо необхідності протидії Росії. Йдеться про європейські санкції і координацію з американськими партнерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа є найбільшим кредитором російської агресії - Ющенко

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Тоді Західний світ ввів економічні санкції проти агресивної політики РФ.

Сполучені Штати Америки планують запровадити нові санкції проти Росії. Передбачається, що вони стануть безпрецедентними за своїм масштабом. Розгляд цього питання відбудеться вже невдовзі.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС розповіли про роль Меркель у стримуванні Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути