четвер, 29 жовтня 2020 11:39

У МЗС відреагували на рішення суду щодо електронного декларування

У МЗС відреагували на рішення суду щодо електронного декларування
За словами Кулеби, хоча у правовій державі рішення судів мають поважати, проте вчорашнє рішення КС створює серйозну проблему не лише для внутрішнього розвитку України, але й для відносин із партнерами, які допомагали здійснювати антикорупційну реформу. Фото МЗС у Facebook

Серйозним ударом є рішення Конституційного суду України щодо антикорупційної інфраструктури.

Утім, його можливі негативні наслідки, у тому числі для відносин України із Заходом, ще можливо подолати, заявив на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я переконаний, що рішення КС, хоча є серйозним ударом, але ще не руйнує нашої взаємодії з західними партнерами. Але, якщо не вдасться подолати негативні наслідки цього рішення і забезпечити належне функціонування антикорупційної інфраструктури, тоді в нас будуть проблеми", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КСУ заблокував реалізацію результатів місцевих виборів

За словами Кулеби, хоча у правовій державі рішення судів мають поважати, проте вчорашнє рішення КС створює серйозну проблему не лише для внутрішнього розвитку України, але й для відносин з партнерами, які допомагали здійснювати антикорупційну реформу.

"Хочу запевнити вас, що і президент, і уряд абсолютно рішуче налаштовані на подолання наслідків проблеми, створеної рішенням КС. І вже незабаром ви побачите конкретні кроки в цьому напрямку. Завдання МЗС - спільно з нашими партнерами знайти оптимальні шляхи вирішення створеної проблеми і забезпечити, щоб антикорупційна інфраструктура в Україні діяла належним чином. Не тому, що хтось про це просить ззовні, а тому, що боротьба з корупцією відповідає інтересам українського народу і потрібна для подальшого руху України шляхом європейської інтеграції", - сказав керівник МЗС.

Конституційний суд України на своєму засіданні розглянув конституційне подання 47 нардепів щодо відповідності Конституції України окремих положень Закону України "Про запобігання корупції", Кримінального кодексу України. Так КСУ визнав такою, що не відповідає Конституції України ст. 366-1 Кримінального кодексу України, яка передбачала відповідальність за невірогідне декларування (брехню в декларації). Про це йдеться в рішенні КСУ.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС відреагували на рішення суду щодо електронного декларування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути