четвер, 08 травня 2014 13:20

У Меджлісі чекають на зустріч із Путіним

У Меджлісі чекають на зустріч із Путіним
Фото: www.galpravda.info

 Голова кримського Меджлісу Рефат Чубаров веде перемовини із владою Криму, щоб 18 травня традиційно відбувся всекримський траурний мітинг. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав його заступник Наріман Джелялов.

"Спочатку влада хотіла, щоб проводився всекримський траурний мітинг, присвячений дню депортації з Криму — тобто не тільки кримських татар, а й інших народів. Однак ми завжди говорили, що у кримських болгар чи вірменів інші пам'ятні дати. А ця стосується саме кримських татар. Однак у владі є настрої, щоб написати такий сцена та його втілювати. Однак там є й такі, що розуміють: так чинити не можна. Це призведе до ескалації напруги між кримськими татарами та владою. Траурний мітинг має організовувати Меджліс. Ми проти того, щоб там виступали незапрошені офіційні особи та зачитували документи, які ми не хочемо бачити та чути про них. Влада може провести інші заходи — вечір-реквієм, фотовиставки чи інші заходи. Проти цього ми не виступаємо", - зазначив він.

Заступник Чубарова нагадав, що лідер кримських татар, нардеп Мустафа Джемілєв, не дивлячись на заборону російської влади на в'їзд, пообіцяв приїхати до Криму 18 травня. "Його стовідсотково не будуть пускати. Вони бояться, що Мустафа-ага сюди приїде. Хоча ми багато разів пояснювали: не пускаючи його, ви дестабілізуєте ситуацію ще більше. Він же кілька тижнів тому приїжджав до Криму, спокійно провів зустріч зі своїми співвітчизниками та поїхав. Які проблеми?! Нехай він виступить на мітингу. Не скаже там нічого нового про Росію чи окупацію. Мустафа-ага не буде штовхати свій народ на збройний виступ. Але рішення влади ставить нас у складну ситуацію. Може дійти до того, що заборонять проводити мітинг. Це викличе відповідну реакцію кримських татар. Ситуація поки неоднозначна", - наголосив Джелялов.

Він нагадав, що до Криму на 9 травня приїжджає президент Росії Володимир Путін. "Можливо, буде з ним зустріч, де маємо обговорити базові принципи співіснування влади та кримських татар. Одним із головних питань також буде приїзд Джемілєва", - додав заступник голови Меджлісу.

Нагадаємо, 18 травня буде відзначатися 70-ліття депортації кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «У Меджлісі чекають на зустріч із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути