четвер, 23 лютого 2012 13:35

"У культурній сфері команда Януковича за два роки викувала гвіздки для власного розп'яття"

"У культурній сфері команда Януковича за два роки викувала гвіздки для власного розп'яття"

Президент мав би будувати гуманітарну політику. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив голова Спілки театральних діячів Лесь Танюк.

"Це, по-перше, збереження традицій української культури, мови, розвитку книговидання. По-друге – підтримка українських інновацій. У нас чимало молодих талантів, які стають дипломантами міжнародних конкурсів. Центр Леся Курбаса, наприклад, що розвиває теорію театрального мистецтва, видає книжки без допомоги Міністерства культури, найкращий із п'яти подібних закладів у світі. А Янукович і його команда спромоглися хіба на те, щоб знищити бібліотеку, забрати приміщення у книгарні, закрити кінотеатр, вигнати художників із майстерень", - зауважив він.

"Це – від нерозуміння стратегічної ролі культури. Ми – нація людей духу, гуманітарного виховання. Ставити на заробляння грошей у цій сфері – це біг на дуже коротку дистанцію", - наголосив Танюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер Янукович майже в повній ізоляції - політолог

"Замість того, щоб творити державу на зміцненні єдності народу, відродженні національних і духовних традицій, Янукович скоротив бюджет на культуру. Остання зміна керівників провідних музеїв – це рейдерство. Фахівців змінюють на менеджерів, а фактично йдеться про зміну політики: Лавра і Софія мають самі себе годувати. А якщо не зможуть – віддамо Російській православній церкві. У культурній сфері команда Януковича за два роки викувала гвіздки для власного розп'яття", - підкреслив голова Спілки театральних діячів.

Думки інших експертів про те, що мав зробити і що зробив Янукович за два роки свого правління, читайте у новому номері журналу "Країна" № 7 (110) за 23 лютого 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"У культурній сфері команда Януковича за два роки викувала гвіздки для власного розп'яття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути