Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2017 19:40

У конфлікті Луценка з Довгим повинна бути поставлена крапка - нардеп Саврасов

 

Закриття кримінального провадження стосовно Олеся Довгого має поставити крапку в конфлікті між депутатом і Генпрокурором Юрієм Луценком. Таку думку висловив керівник секретаріату партії "Блок Петра Порошенка" Максим Саврасов.

За його словами, закриття справи з боку Спеціальної антикорупційної прокуратури через відсутність складу злочину дає можливість Юрію Луценку та Олесю Довгому завершити з'ясування відносин і направити свої зусилля благо українського суспільства.

"Я дуже сподіваюся, що рішення САП виявиться соломоновим і поставить крапку в нікому не потрібному протистоянні. Я буду прикладати зусилля, щоб Юрій Віталійович і Олесь Станіславович, як два сильних суперника замість боротьби направили свої зусилля на побудову чогось нового, а не на з'ясування старого ", - зазначив один з керівників БПП.
Максим Саврасов підкреслив, що йому важко спостерігати за протистоянням Луценка і Довгого, які не можуть пробачити один одному старі образи.

"Для мене, напевно, було складніше від усіх спостерігати за цією ситуацією, оскільки з одного боку моє робоче місце в сесійній залі перебуває поруч з дружиною генпрокурора Іриною Луценко, я працюю разом з Юрієм Віталійовичем Луценком і глибоко його поважаю. А з іншого боку я був свідком кричущої несправедливості по відношенню до Олеся Довгого, яка не дозволяла мені прийняти інше рішення, крім як висловити свій протест і проголосувати проти зняття з нього депутатської недоторканності. Сьогоднішнє рішення САП стало для мене хорошою новиною ", - зазначив він.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо Олеся Довгого. У САП відзначили, що не знайшли складу злочину в діях Довгого на посаді екс-секретаря Київради в 2007 році при вирішенні земельних питань.

Як повідомлялося, в липні 2017 року Верховна Рада за клопотанням ГПУ позбавила Олеся Довгого депутатської недоторканності. Під час засідання політик попросив колег підтримати клопотання Генпрокуратури, щоб він міг довести свою невинність у суді.

Висунуті Довгому звинувачення експерти називали безперспективними, оскільки йому ставилася в провину відповідальність за колективне рішення із земельних питань, яке приймалося більшістю депутатів Київради.

Зараз ви читаєте новину «У конфлікті Луценка з Довгим повинна бути поставлена крапка - нардеп Саврасов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути