четвер, 24 жовтня 2013 16:31

В комітеті попросили не політизувати поправки і не вважати їх "ударом" по Кличку

В комітеті попросили не політизувати поправки і не вважати їх "ударом" по Кличку
Віталій Хомутиннік. Фото: obozrevatel.com

Прийняті до Податкового кодексу зміни щодо обліку платників податків не слід політизувати, вони не мають відношення до будь-яких виборів.

Про це заявив голова комітету з питань податкової та митної політики "регіонал" Віталій Хомутиннік, на брифінгу у четвер, коментуючи скандал, що виник у зв'язку з прийняттям закону про внесення змін до Податкового кодексу з однією з поправок, в якій мова йде про те, що нерезиденти України, зареєстровані в зарубіжних країнах, вважаються такими, що не проживають в Україні.

"Сьогодні на засіданні Верховної Ради стало питання про те, що народний депутат Ігор Бриченко від "Батьківщини" подав до цієї таблиці 31-у поправку. Частина цих поправок була врахована, частина була відхилена. Ті поправки, які були враховані, вони засмутили фракцію УДАР тим, що ці поправки нібито можуть трактуватися політично як перешкода кандидатів у президенти від фракції УДАР на майбутніх президентських виборах" , - роз'яснив ситуацію Хомутиннік.

"На мою думку, як фахівця економічного, податкового справи, цей Податковий кодекс ніякого відношення до політичних подій, до виборів майбутнім чи минулим, або будь-яким не мають", - підкреслив він.

Говорячи про поправки Бриченка, він зазначив, що в них йдеться про те, як повинні оподатковуватися резиденти України, які мають постійне місце проживання за межами країни і як вони повинні враховуватися в Україні. Відповідно, в цих поправках йдеться про те, що, якщо людина постійно проживає за межами країни і платить податки там, де проживає, то в Україні він не може претендувати на будь-які соціальні пільги або будь-які привілеї від держави.

Він зауважив, що на ранок ці поправки почали трактуватися як такі, що мають політичні ознаки, і таким чином розбурхали парламент. На думку Хомутинніка подальша доля закону залежить від Верховної Ради: або ж може бути скасовано голосування за прийняття цього закону в цілому, і його спрямують на доопрацювання в комітет, або ж буде підготовлений новий законопроект про внесення змін до цього вже прийнятий закон.

При цьому глава профільного комітету підкреслив, що не може сказати, чи стане норма цього закону причиною для зняття з реєстрації кандидата в президенти Віталія Кличка.

Раніше у фракції УДАР висловили думку, що ухвалення закону про внесення змін до Податкового кодексу, що стосується обліку та реєстрації платників податків ( № 2054А ) , є провокацією проти лідера фракції Кличка. Через це "ударівці" заблокували сьогодні трибуну у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «В комітеті попросили не політизувати поправки і не вважати їх "ударом" по Кличку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути