Ексклюзиви
понеділок, 23 грудня 2013 22:04

В Харкові заарештували ідеолога націоналістичної організації

В залі Дзержинського районного суду Харкова заарештовано і взято під варту ідеологічного референта Соціал-Національної Асамблеї Олега Однороженка.

Автор: Фото: Віктор Фоменко
 

Батько трьох дітей і доктор історичних наук Однороженко вже 4 роки відвідує судові засідання за позовом харків'янина Олексія Корнєва, який стверджує, що Однороженко наніс йому тілесних ушкоджень, - передає Gazeta.ua.

Як повідомила мама заарештованого Катерина, після сьогоднішнього засідання суд змінив йому запобіжний захід на тримання в слідчому ізоляторі.

Підставою для зміни запобіжного заходу, за її словами, стало чергове клопотання того ж потерпілого Корнєва.

- Змінили запобіжний захід після закінчення судового слідства та вивчення матеріалів справи. Тобто Однороженко не міг уже впливати на будь-що, в тім числі на потерпілих і свідків. Також суд не обґрунтував жодним чином потребу зміни запобіжного заходу на тримання в  СІЗО. Не пояснює, чим не влаштовували поруки нардепів - Парубія і Ксьондза. В чому це себе вичерпало", - сказала Катерина Михайлівна, переповідаючи слова адвоката - Михайла Ніконова.

- В якості підстав зазначене подання негативних відгуків на кандидатську дисертацію потерпілого Корнєва. А під час промов з приводу прийняття цього рішення неодноразово лунало, що Однороженко брав участь у київському Майдані, - каже пані Катерина.

Сам Однороженко підтверджував свою присутність біля Адміністрації президента в день бійки учасників Євромайдану з міліціонерами. Проте запевняв, що організатором протистояння не був і ніяк до бійки не долучався.

"Зміна заходу та відкладення засідання у зв'язку з цим слугують затягненню процесу, що суперечить нормам національного законодавства та конвенції з прав людини. Жодна підстава для зміни заходу не підтверджена документально", переказує жінка слова адвоката.

"Олексій Корнєв називає себе головою ГО "Надія Нації" і є єдиним членом цієї організації. Він помічений в тому, що постійно пише доноси на патріотів", - повідомляє сайт Комітету визволення політв'язнів.

Керівники громадської організації "Патріот України", яка входить у Соціал-Націоналістичну Асамблею, вже понад 2 роки перебувають в ув'язненні. Троє - у Харківському СІЗО: командир ГО "Патріот України" Андрій Білецький, вишкільний референт Ігор Михайленко та Віталій Княжеський. Їхніх однодумців, колишніх депутатів Васильківської міськради Сергія Бевза, Володимира Шпару й Ігоря Мосійчука тримають у Лук'янівському ізоляторі столиці.

Нагадаємо, вчора, 23 грудня, Президент Віктор Янукович підписав закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань", яким звільяються євромайданівці.

Зараз ви читаєте новину «В Харкові заарештували ідеолога націоналістичної організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

214

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути