Ексклюзиви
неділя, 15 грудня 2013 17:22

В ЄС запевнили, що готові підписати Угоду про асоціацію в будь-який час

В ЄС запевнили, що готові підписати Угоду про асоціацію в будь-який час
Фото: 3222.ua

Сенатори США, які перебувають у Києві, висловили занепокоєння у зв'язку із заявою єврокомісара Штефана Фюле про призупинення ЄС підготовки до асоціації з Україною, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зрозуміло, що ця новина нас непокоїть", - зазначив сенатор-республіканець Джон Маккейн.

За його словами, поки що ситуація не зовсім зрозуміла, оскільки на зустрічах з представниками української влади в неділю йшлося про те, що переговори щодо угоди про асоціацію будуть продовжені.

Разом з тим голова європейського комітету в Сенаті США, демократ Крістофер Мерфі додав: перед Україною стоїть вибір між минулим і європейським майбутнім".

"Ми розуміємо, що зміни - це не легко. І ми чітко дали зрозуміти, що США підтримуватимуть Україну, якщо вона зробить вибір на користь європейського майбутнього", - наголосив сенатор.

У свою чергу прес-секретар українського прем'єра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко заявив: Київ налаштований на продовження переговорів з ЄС щодо підписання угоди про асоціацію.

"Уряд України налаштований на продовження переговорів з ЄС щодо імплементації угоди про асоціацію і працює в цьому напрямку", - заявив Лук'яненко.

Також він зазначив, що Київ буде розглядати тільки офіційні заяви представників Євросоюзу з приводу переговорного процесу за цією угодою.

При цьому міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт підтвердив відкритість ЄС до підписання угоди про асоціацію з Україною.

"Двері широко відкриті для підписання Україною угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. Угода готова (до підписання) у будь-який час", - зазначив Більдт у своєму Twitter.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС запевнили, що готові підписати Угоду про асоціацію в будь-який час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути