Ексклюзиви
пʼятниця, 27 жовтня 2023 08:46

В ЄС зробили тривожну заяву щодо війни на Близькому Сході

В ЄС зробили тривожну заяву щодо війни на Близькому Сході
Глава Єврокомісії зробила тривожну заяву щодо безпеки ЄС. Фото: pixabay.com

Терористична атака бойовиків ХАМАСу на Ізраїль матиме важкі наслідки для більшості країн Близького Сходу.

Водночас вона негативно впливає і на внутрішню безпеку в Євросоюзі за рахунок помітного зростання злочинних дій антисемітського спрямування, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає "Укрінформ".

"Ми обговорили з лідерами реальні ризики регіоналізації цього конфлікту. Нам потрібно інтенсивно працювати з партнерами в регіоні, найбільш важливо - із Єгиптом, який має стати основою стабільності. Ми також обговорили той факт, що ця криза мала вплив на внутрішню безпеку в ЄС, спричинила проблему швидкого поширення онлайн "мови ненависті" та терористичної пропаганди. Є зростаючий ризик, що це може перерости у насильство та у терористичні дії", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США перекидають на Близький Схід сотні військових

ЄС буде дуже пильним щодо таких злочинів та дій. Президентка Єврокомісії закликала лідерів країн-членів блоку прийняти пропозицію щодо включення випадків поширення "мови ненависті" та "дії ненависті" до переліку злочинів ЄС.

7 жовтня терористи ХАМАСу розпочали вторгнення до Ізраїлю. Вони викрадали та вбивали мирних жителів, а відео своїх звірств публікували у соцмережах.

У ніч проти 27 жовтня пролунав потужний вибух у розташованому на березі Червоного моря єгипетському місті Таба. На даний момент відомо про шістьох постраждалих. Курортне місто Таба розташоване поруч із кордоном, в безпосередній близькості від ізраїльського Ейлата. Відстань від Сектора Гази до Таби - близько 220 км.

Вибух стався поблизу медичного закладу. Постраждала також житлова будівля неподалік.

В Армії оборони Ізраїлю повідомили, що обізнані про "інцидент".

Вибух був викликаний ракетою, що впала, і пов'язаний з війною між Ізраїлем і ХАМАС. Однак поки немає ясності, це був випадковий чи цілеспрямований удар.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС зробили тривожну заяву щодо війни на Близькому Сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути