неділя, 25 травня 2014 08:28

У Донецьку терористам вдалося зірвати вибори - немає бюлетенів
5

Інфографіка КВУ в Донецькій області
Такі кадри демонструють терористи "Донецької народної республіки" по захопленому ними 27-му державному телеканалу

ЦВК не змогла доставити бюлетені в окружні виборчі комісії Донецька і інших великих міст, контрольованих терористами "ДНР". Про це Gazeta.ua повідомили представники окружних комісій. "Бюлетені отримали тільки ті райони, які росташовані близько до Дніпропетровської області.

Сьогодні о сьомій ранку ми повинні були розпочати утрішнє засідання. Нам обіцяли, що вночі привезуть бюлетені і зможемо роздати їх дільничним комісіям, але нам не змогли доставити бюлетені з Києва, - розповів керівник однієї з ОВК Донецька.

Зазвичай ОВК отримували бюлетені не пізніше чим за добу і строго по кількості виборців.

У Донецькій області, за даними обласного відділення "Комітету виборців України" працює 9 окружних комісій, усього ж в області є 22 округи. Мається на увазі, що 9 ОВК не були розгромлені. Але бюлетені отримали навіть не всі з цих дев'яти ОВК. Бюлетені мають лише декілька районів Донецької області, розташованих на кордоні з Дніпропетровщиною, які контролюються українськими військовими.

"За моїми даними, проголосувати мають можливість тільки жителі Великоновоселківського району, Александрівки, Добропілля, Красноармійська. І те - не факт, - говорить джерело. - В Донецьку і сьогодні вранці залишалися бажаючи працювати в комісіях, незважаючи на загрозу життю, але якщо немає бюллетений і виборчих урн ми не зможемо провести голосування".

Донецьк повністю захоплений озброєними бандитськими угрупуваннями. У місті побудовані блок-пости, на яких роблять обшуки бійці з батальйону Кадирова. Терористи з "Донецької народної республіки" поширюють по захвченному ними 27 державному телеканалу попередження про те, що бажаючи прийти на виборчі дільниці жителі піддадуться агресії.

Учора в місті Мар'їнка невідомі зі зброєю викрали главу окружної комісії № 60 Валентина Полякова і пограбували приміщення ОВК. Пізніше його відпустили, попередивши, що розстріляють, якщо продовжить підготовку до виборів. Йдосі невідома доля викраденого в четвер в Донецьку глави ОВК № 43 Руслана Кудрявцева. В окрузі 55 учора здійснені озброєні розбійні напади на дільничні комісії в Зугресі та Харцизську. Попередження від терористів "Донецької народної республіки" отримав голова дільничної комісії в Докучаєвську.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку терористам вдалося зірвати вибори - немає бюлетенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути