Ексклюзиви
вівторок, 12 травня 2020 14:35

У дисертації Портнова знайшли плагіат

У дисертації Портнова знайшли плагіат
В дисертації ексзаступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова знайшли плагіат. Фото: Вести

Комітет з питань етики Національного агентства із питань забезпечення якості освіти виявив випадки плагіату в дисертації Андрія Портнова, колишнього заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича.

"В тексті дисертаційного дослідження Портнова А.В. Становлення і розвиток конституційного судочинства в Україні: теоретичні та практичні проблеми, Київ — 2009 (далі — дисертація) зустрічаються випадки академічного плагіату", — сказано у рішенні Комітету.

Комітет навів такі приклади:

• на сторінках 36 та 53 дисертації є текстові фрагменти, які повністю співпадають з текстовими фрагментами видання Конституційне судочинство. Американський та український досвід // Хілтон Д.Г., Футей Б., Тихий В.П. та ін. / Інститут демократії імені Пилипа Орлика, Інститут Громадянського Суспільства, 1999. — 111 с., на сторінках 56−57 та 58 відповідно;

• на сторінці 178 дисертації відтворено текстовий фрагмент в перекладі на український, який відповідає тексту на російській мові, надрукованому на сторінці 271 у виданні Конституционное право государств Европы: Учеб. пособие для студентов юрид. вузов и фак. (отв. ред. Д.А. Ковачев). — М.: Волтерс Клувер, 2005.

Перевірка була здійснена за зверненням головного редактора Київського бюро Радіо Свобода.

Згідно з даними з відкритих джерел, Портнов має вчене звання професора, є автором двох наукових монографій та понад 30 наукових праць з проблем правового регулювання конституційного судочинства та теорії конституційного процесу.

Раніше Портнова хотіли працевлаштувати на кафедру конституційного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Але студенти навчального закладу анонсували протести, і наступного дня ректор повідомив про скасування рішення про наймання Портнова.

Зараз ви читаєте новину «У дисертації Портнова знайшли плагіат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути