вівторок, 18 жовтня 2011 16:21

У ЦВК розповіли про майбутні фальсифікації на виборах ВР

У ЦВК розповіли про майбутні фальсифікації на виборах ВР

Заступник голови ЦВК Андрій Магера розповів, які можливості для фальсифікації парламентських виборів закладені у законопроекті про вибори народних депутатів, поданому чинною парламентською більшістю.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, Магера, зокрема, зазначив: "Парламентські вибори можуть бути калькою місцевих виборів-2010 з усіма недоліками, які були. Тобто з нереєстрацією кандидатів чи зі скасуванням їхньої реєстрації".

За словами представника ЦВК, у цьому законопроекті передбачена можливість скасування реєстрації кандидатів у разі повторного порушення виборчого закону після винесеного попередження.

"До ЦВК досі надходять скарги та інформація, що ті особи, які перемогли на виборах міських голів, були відсторонені від виконання мерських обов'язків. Сторона, яка програла, через суди скасовувала результати місцевих виборів, посилаючись на те, що начебто є недійсні бюлетені, і, як наслідок, приходила до влади. А справжній переможець місцевих виборів ходить по судах вже другий рік. Я не хотів би, щоб така ситуація повторилась на парламентських виборах", - наголосив Магера.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК розповіли про майбутні фальсифікації на виборах ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути